Tøyseklumpen Skrevet 6. juli 2006 #1 Skrevet 6. juli 2006 Har en liten gutt som har fått påvist melkeallergi. Har ikke kommet helt inn i det enda, og lurer på en liten sak: På flere matvarer, eks. potetsalat står melkesyre som et surhetsregulerende middel. Men har det egentlig noe med melk å gjøre. Det lurer jeg veldig på..!!
ilona Skrevet 7. juli 2006 #2 Skrevet 7. juli 2006 Nei, ingenting i hele tatt. Navnet kommer fra melkesyrebakterier, som er både kjent for å produsere melkesyre (=laktat) OG trives i melk. Det er ikke sånn at man skulle produsere melkesyre med hjelp av melk. Melkeprotein er mest sannsynlig det gutten din ikke tåler. Mange ferdigmater inneholder også melkesukker (laktose). Det hadde jeg vært forsiktig med, siden den kommer nok fra melk, og kan sikkert ha melkeprotein som urenhet. (Det er uvanlig at små barn ikke tåler laktose, siden dette finns massevis i morsmelk. Man blir ikke heller allergisk mot laktose, men intolerant. Det mener at man for ikke den allergiske immunforsvarreaksjon (som kan være livsfarlig), men mer lokale obehaglige symptomer. Laktoseintoleranse gir magesmerter og diare, dette pga at man mangel entsymen laktase som bryter ned laktose i tarmen).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå