Gjest Gjest Skrevet 4. juli 2006 #1 Skrevet 4. juli 2006 kan de brukes omhverandre? hva er forskjellig i de? tenk på ernæringsmesig?
salsera Skrevet 4. juli 2006 #2 Skrevet 4. juli 2006 Kesam har mye mindre fett enn rømme og creme fraiche. Les her for mer info http://www.melk.no/Article.aspx?artid=7086...mnu3id=&mnu4id= Og her kan du lese om forskjellen mellom rømme og creme fraiche http://www.melk.no/Article.aspx?artid=7026...mnu3id=&mnu4id=
Arkana Skrevet 4. juli 2006 #3 Skrevet 4. juli 2006 I tillegg til det salsera skriver over her er det verdt å merke seg at kesam og lettrømme, pga lavt fettinnhold, ikke egner seg til oppvarming (f.eks. til gryteretter e.l.). Da vil de skille seg og gryteretten (eller det du lager) vil få hvite prikker istedet for et kremet utseendet. Det går ikke ut over smaken da, men det ser ikke akkurat lekkert ut. Seterrømme og crème fraîche kan fint varmes opp.
Gjest gjest1 Skrevet 4. juli 2006 #4 Skrevet 4. juli 2006 . Det går ikke ut over smaken da, men det ser ikke akkurat lekkert ut. Seterrømme og crème fraîche kan fint varmes opp. ← Bare vær obs på at sæterrømme også sprekker hvis den blir kokt for hardt og lenge, jfr når den skyter fett i rømmegrøt. kesam er en fersk ost eller noe slikt, mens de andre er syrnet.
Gjest piaf Skrevet 4. juli 2006 #5 Skrevet 4. juli 2006 (endret) Hvis man skal erstatte rømme eller crème fraîche med et mindre fett alternativ, fortrinnsvis i kalde retter, foretrekker jeg matyoghurt framfor kesam, nettopp fordi matyoghurten er syrnet. Mye friskere smak. Endret 4. juli 2006 av piaf
Gjest Gjest Skrevet 4. juli 2006 #6 Skrevet 4. juli 2006 Ja, har akkurat 'oppdaget' matyougherten selv, kjekk liten sak det ja
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå