Gå til innhold

Kesam/rømme/creme fraiche


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

kan de brukes omhverandre? hva er forskjellig i de? tenk på ernæringsmesig?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

I tillegg til det salsera skriver over her er det verdt å merke seg at kesam og lettrømme, pga lavt fettinnhold, ikke egner seg til oppvarming (f.eks. til gryteretter e.l.). Da vil de skille seg og gryteretten (eller det du lager) vil få hvite prikker istedet for et kremet utseendet. Det går ikke ut over smaken da, men det ser ikke akkurat lekkert ut. Seterrømme og crème fraîche kan fint varmes opp.

Gjest gjest1
Skrevet
. Det går ikke ut over smaken da, men det ser ikke akkurat lekkert ut. Seterrømme og crème fraîche kan fint varmes opp.

Bare vær obs på at sæterrømme også sprekker hvis den blir kokt for hardt og lenge, jfr når den skyter fett i rømmegrøt.

kesam er en fersk ost eller noe slikt, mens de andre er syrnet.

Skrevet (endret)

Hvis man skal erstatte rømme eller crème fraîche med et mindre fett alternativ, fortrinnsvis i kalde retter, foretrekker jeg matyoghurt framfor kesam, nettopp fordi matyoghurten er syrnet.

Mye friskere smak. :)

Endret av piaf
Gjest Gjest
Skrevet

Ja, har akkurat 'oppdaget' matyougherten selv, kjekk liten sak det ja :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...