Gjest Gjest Skrevet 3. juli 2006 #1 Skrevet 3. juli 2006 har du en god oppskrift på eplekake? og er det best med røde eller grønne epler?
Arkana Skrevet 3. juli 2006 #2 Skrevet 3. juli 2006 Hvilke epler du velger er helt opp til deg selv, jeg foretrekker røde fordi de er søte. Synes grønne sure epler er fælt på eplekake, men jeg vet flere som synes dette er best. Saftig Eplekake 2 egg 1 ½ dl sukker 2 ¾ dl hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker revet skall av ½ sitron eller appelsin 50 g smeltet smør 1 dl vann 2-3 epler litt sukker og kanel Pisk eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker inn i røren. Tilsett sitronskall, smeltet smør og vann. Hell i en smurt form (22 cm). Skrell og skjær eplene i båter som stikkes i røren. Strø på kanel og sukker. Stek på nederste rille ved 175 grader i ca 45 minutter. Stor eplekake 600 g mykt smør 600 g sukker 600 g hvetemel 4-5 ts bakepulver 10 egg 10 ss kaldt vann 10 epler sukker, kanel og hakkede mandler Rør smør og sukker lyst og lett. Bland inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres i til slutt. Hell røren i en stor langpanne. Legg over eplebåter og dryss på sukker, kanel og hakkede mandler. Stek ved 180 grader, på nederste rille i 35-40 minutter. Eplekake med crème fraîche 200 g sukker 175 g smør 3 egg 175 g hvetemel ½ ts bakepulver 2 ss sitronsaft 750 g epler 1 ss sitronsaft 3 ss grovhakkede mandler 1 beger crème fraîche 2 egg 75 g sukker revet skall av ½ sitron Rør smør og sukker lyst. Ha i litt av melet og deretter eggene, ett av gangen. Ha i resten av melet med bakepulver og sitronsaft. Ha røren i en smurt 26 cm springform. Fordel eplebåter i pent mønster over deigen. Pensle med sitronsaft og strø på hakkede mandler. Pisk sammen crème fraîche, egg, sukker og sitronskall og hell blandingen over eplene. Stek på nederste rille ved 180 grader i ca 1 time. Avkjøl litt i formen før den tas ut.
Gjest Gjest Skrevet 3. juli 2006 #3 Skrevet 3. juli 2006 Inne på det søte liv fant jeg en eplekakeoppskrift med marengs på toppen. Den ble veldig god. Anbefales!
Gjest Gjest Skrevet 3. juli 2006 #4 Skrevet 3. juli 2006 synes det er best med grønne epler, og ekstra godt er det å dele eplene i terninger som blandes i røra, ekstra saftig og god.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå