Gå til innhold

en god eplekake


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

har du en god oppskrift på eplekake?

og er det best med røde eller grønne epler?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvilke epler du velger er helt opp til deg selv, jeg foretrekker røde fordi de er søte. Synes grønne sure epler er fælt på eplekake, men jeg vet flere som synes dette er best.

Saftig Eplekake

2 egg

1 ½ dl sukker

2 ¾ dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

revet skall av ½ sitron eller appelsin

50 g smeltet smør

1 dl vann

2-3 epler

litt sukker og kanel

Pisk eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker inn i røren. Tilsett sitronskall, smeltet smør og vann. Hell i en smurt form (22 cm). Skrell og skjær eplene i båter som stikkes i røren. Strø på kanel og sukker. Stek på nederste rille ved 175 grader i ca 45 minutter.

Stor eplekake

600 g mykt smør

600 g sukker

600 g hvetemel

4-5 ts bakepulver

10 egg

10 ss kaldt vann

10 epler

sukker, kanel og hakkede mandler

Rør smør og sukker lyst og lett. Bland inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres i til slutt. Hell røren i en stor langpanne. Legg over eplebåter og dryss på sukker, kanel og hakkede mandler. Stek ved 180 grader, på nederste rille i 35-40 minutter.

Eplekake med crème fraîche

200 g sukker

175 g smør

3 egg

175 g hvetemel

½ ts bakepulver

2 ss sitronsaft

750 g epler

1 ss sitronsaft

3 ss grovhakkede mandler

1 beger crème fraîche

2 egg

75 g sukker

revet skall av ½ sitron

Rør smør og sukker lyst. Ha i litt av melet og deretter eggene, ett av gangen. Ha i resten av melet med bakepulver og sitronsaft. Ha røren i en smurt 26 cm springform. Fordel eplebåter i pent mønster over deigen. Pensle med sitronsaft og strø på hakkede mandler. Pisk sammen crème fraîche, egg, sukker og sitronskall og hell blandingen over eplene. Stek på nederste rille ved 180 grader i ca 1 time. Avkjøl litt i formen før den tas ut.

Gjest Gjest
Skrevet

Inne på det søte liv fant jeg en eplekakeoppskrift med marengs på toppen. Den ble veldig god. Anbefales!

Gjest Gjest
Skrevet

synes det er best med grønne epler, og ekstra godt er det å dele eplene i terninger som blandes i røra, ekstra saftig og god.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...