Gå til innhold

oppskrift på DIN favoritt sjokolade & nøttekake


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

jeg vil lage sjokoladekake og nøttekake til en bursdag her, og vil gjerne ha deres favorittoppskrifter (hør prøvd en til arkana før,nam):men vil gjerne ha mange å velge mellom (og til å sette i oppskriftsboka mi,hehe)...

bring it on!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ser du har prøvd en av mine før, vet ikke helt hvilken du har prøvd, men jeg kan jo foreslå et par favoritter:

Sjokoladekake

150 g mørk sjokolade

150 g margarin

1 ½ dl sukker

4 eggeplommer

1 dl hvetemel

1 dl hakkede mandler eller andre nøtter

4 eggehviter

Smelt sjokoladen. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene ett om gangen. Bland i sjokolade, hvetemel og nøtter. Pisk eggehvitene stive og vend dem i røren. Hell i smurt form (24 cm) og stek på nederste rille ved 175 grader i ca 35 minutter (55-60 min for dobbel porsj). Kaken skal være litt "rå" inni.

Langpannesjokoladekake

9 egg

1 kg sukker

6 dl hvetemel

1 ts salt

10-12 ss kakao

300 g smeltet smør

1 plate hakket sjokolade

1 boks hakkede valnøtter

Visp egg og sukker til eggedosis, rør inn det tørre, smøret, nøtter og sjokolade. Hell i en stor bakepapirkledt langpanne og stek nederst i ovnen ved 175 grader i ca 40 minutter. Egner seg godt til frysing.

Gjest Gjest
Skrevet

Arkana: i den siste kaken, er ikke 1 kg sukker VELDIG mye???

*ingen kokk,så jeg vet ikke,hehe*

Skrevet
Arkana: i den siste kaken, er ikke 1 kg sukker VELDIG mye???

*ingen kokk,så jeg vet ikke,hehe*

Det er nok ingen slankekake nei. ;) 1 kg sukker er riktig det. Så mye sukker gjør kaken seig og god (som brownies). Du kan fint kutte ned på sukkermengden hvis du synes det blir for mye, men da vil som sagt kaken bli mykere og ikke så seig.

Gjest gjest1
Skrevet

Langpannesjokoladekake

9 egg

1 kg sukker

6 dl hvetemel

1 ts salt

10-12 ss kakao

300 g smeltet smør

1 plate hakket sjokolade

1 boks hakkede valnøtter

Visp egg og sukker til eggedosis, rør inn det tørre, smøret, nøtter og sjokolade. Hell i en stor bakepapirkledt langpanne og stek nederst i ovnen ved 175 grader i ca 40 minutter. Egner seg godt til frysing.

Er ikke 1 kg sukker litt mye, selv til 9 egg?

Gjest Virvel
Skrevet

Min favoritt for tiden er såkalt mislykket sjokoladekake:

4 egg

2 dl sukker

2,5 dl hvetemel

200 g smør

200 g mørk kokesjokolade

1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker (eggedosisen kan virkelig ikke piskes for lenge her, kaken skal halvstekes og faller veldig lett sammen hvis ikke eggedosisen er tykk nok). Smelt smøret, brekk sjokoladen i biter og smelt den i smøret. Bland dette i eggedosisen, sikt inn mel og bakepulver til slutt. Kaken stekes i smurt 24 cm form i 15 minutter og skal da være flytende inni. Kan godt spises slik, men jeg synes den - om mulig - blir enda bedre hvis den avkjøles helt i kjøleskap slik at den stivner litt inni. Dryss melis oppå til pynt (evt. kan du lage glasur, men jeg synes det blir for mye, kaken har jo på en måte glasuren inni.)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...