Gjest vega i.i. Skrevet 27. juni 2006 #1 Skrevet 27. juni 2006 Plukket sopp i høst og renset og fryste de. Har ennå litt igjen, men er de fremdeles spiselige, dvs. hvor lenge er holdbarheten?
Gjest gjest1 Skrevet 27. juni 2006 #2 Skrevet 27. juni 2006 Det går helt fint, de er holdbare ca ett år hvis tenperaturen i frysen er -18 eller lavere. Selv foretrekker jeg å tørke traktkantarellene, og oppbevare dem i tette glass i et mørkt og tørt skap, da er holdbarheten nesten ubegrenset.
Gjest Gjest Skrevet 28. juni 2006 #4 Skrevet 28. juni 2006 Mine ble skikkelig ekle da jeg prøvde å tørke dem:-( Men de skal i hvert fall tørkes på lavere temperatur enn 35 grader, tror jeg?
Gjest Gjest Skrevet 28. juni 2006 #5 Skrevet 28. juni 2006 Det aller beste hvis du plukker mye sopp, er å invistere i en sopptørke, den kan du også tørke frukt og bær i. Det nest beste og som jeg bruker er varmekablene, helst i et rom hvor det ikke dusjes. Legger traktisene utover på avispapir og stiller tremostaten inn på 25 grader, og vender de et par ganger i døgnet, og bytter avispapir etter noen timer, det trekker til seg mye fuktighet. Etter ca et døgn er de tørre. De er tørre når de knekker med et lite smell. Og de skal bli grå ikke svarte, da er de tørket ved for høy temperatur. OBS!!!! Sjekk hvor termostaten sitter, hvis den er oppe på veggen og måler lufttemperaturen så er 25 grader for mye. Da kan du legge et tremometer på gulvet og måle tempen der. Alt under 35 grader er greit. Jeg har termostaten sittende i gulvet, siden eneste rommet vi har med varmekabler er badet, og da er 25 grader greit. Pulverheksa ii.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå