Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som vet hva den norske betegnelsen på 'clotted cream' er?

Skrevet

Dette lurer jeg også på. Er det noe smørlignende mon tro?

Gjest gjest1
Skrevet

Jeg tror ikke det finnes noen norsk betegnelse på "clotted cream" siden vi faktisk ikke har det her i landet.

Gjest Hedda Gabler
Skrevet

Nei, det tror ikke jeg heller.

Skrevet

vet ikke helt hva clotted cream er jeg.. :sjenert:

Gjest lillelou
Skrevet

Jeg har ikke sett noe norsk ord for det noen gang. Clotted cream har omtrent samme konsistens som crème fraiche,men er fetere.Omtrent samme fettinnhold som fløte,tror jeg. Tradisjonelt tilbehør til scones (i tillegg til marmelade). :)

Skrevet

Jeg slo opp i Clue og der sto det: clotted cream - (matvarer) UK: tykk fløte skummet av kokt melk.

Skrevet
Jeg har ikke sett noe norsk ord for det noen gang. Clotted cream har omtrent samme konsistens som crème fraiche,men er fetere.Omtrent samme fettinnhold som fløte,tror jeg. Tradisjonelt tilbehør til scones (i tillegg til marmelade).  :)

Noen små korrigeringer: Crème fraîche og fløte har omtrent samme fettinnhold (35%), mens clotted cream er enda fetere (55%), clotted cream er heller ikke syrlig som crème fraîche. Dessuten bruker man ikke marmelade til scones, men syltetøy.

Til trådstarter: Dersom du trenger en erstatning for clotted cream, synes jeg mascarpone er det som kommer nærmest. :)

Gjest Gjesta
Skrevet

*drømme*

Cream tea på DeWynns i Falmouth, Cornwall: scones med clotted cream og jordbærsylte, skylt ned med te. :sikle:

Skrevet

Oj Spinone, det hørtes vidunderlig ut :hjerter_rundt: Hadde to uker i Cornwall en gang, og det var jo nettopp sånne opplevelser som sitter i. Kjenner smaken enda (kanskje jeg skal lage scones?).

Clotted Cream husker jeg mer eller mindre som smør, litt sånn som når man pisker krem for lenge. Scones+clotted cream+syltetøy, så det smakte og fungerte som smør. Mascarpone ligner ikke det jeg fikk i Cornwall i hvert fall, hadde heller faktisk satset en femmer på skikkelig setersmør!

Hvorfor lurer du peony?

Skrevet
Hvorfor lurer du peony?

Mannen min hadde store planer om å bake scones, men visste ikke hva vi kunne bruke i stedet for clotted cream...

Gjest Gjesta
Skrevet
Mascarpone ligner ikke det jeg fikk i Cornwall i hvert fall, hadde heller faktisk satset en femmer på skikkelig setersmør!

Nei, nei, nei! Setersmør er da ikke i nærheten av clotted cream!

Men det er klart, det er jo ikke noe i veien for å bruke smør på scones likevel (men noe clotted cream erstatning blir det ikke, skal være myyyye clotted cream og litt sylte. :sjenert: )

Jeg fant forresten et par oppskrifter, for de som er entusiastiske:

http://www.astray.com/recipes/?show=Homema...clotted%20cream

http://www.devon-calling.com/food%20and%20...otted-cream.htm

Skrevet

Jeg skal til London i august, og da skal vi drikke afternoon tea på Ritz. Da blir det scones og clotted cream, nam!

  • 3 måneder senere...
Skrevet

clotted cream er oppvarmet tykk fløte....

hilsen mann

Skrevet

Peony : du kan få ta i Clotted cream i Oslo og... Sultan på Grünerløkka har i alle fall, jeg mener jeg har sett det rundt på andre innvandrerbutikker og...

Skrevet

Mmmm... nå fikk jeg lyst på scones, te og clotted cream!!

Skrevet
Peony : du kan få ta i Clotted cream i Oslo og... Sultan på Grünerløkka har i alle fall, jeg mener jeg har sett det rundt på andre innvandrerbutikker og...

Hverken Sultan på Grünerløkka eller Sagene har. Noen andre tips?

Skrevet

Du kan lage clotted cream selv. Du må bruke upasteruisert (staves det sånn??) fløte og la den syde i lang tid. timer... Skjer en prosess ved at melkesukkeret spaltes eller noe sånn, og føten blir tykk og litt søtlig. Jaffal sånn en kokk froklarte meg det! Så er jo utfordringen å få tak i upasteruisert fløte igjen da.. kanskje delikatessebutikker kan hjelpe?

  • 1 år senere...
Skrevet

Gammel tråd, ja, men jeg har så lyst til å kunne lage (eller kjøpe) clotted cream. Er det noen som vet om det er mulig å få tak i i Stavangerområdet?

Skrevet

Jeg trenger også en god oppskrift på scones...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...