Gå til innhold

Kaster du mat?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tja. Jeg kaster som regel mat som har gått ut på dato/ødelagt mat og middagsrester som ikke kan brukes om igjen.

Gjest Gjest
Skrevet

Pannekuker????? :ler:

De tror jeg at jeg ville ha kastet og...... :overrasket:

Gjest gjest1
Skrevet

Æh jeg mener pannekaker! Men det blir alltid, uansett hvor mange jeg lager, 2 for mye! Fysjomføy!

Skrevet

Kaster litt middagsrester...egentlig blir d ganske mye kompost.

Skrevet

Vi kaster dessverre mye mat her i hus. Men det er mat som ikke blir spist, eller mat som går ut på dato. Jeg synes ihvertfall det er mye. Men mulig at andre ikke synes det samme!

Skrevet
Æh jeg mener pannekaker! Men det blir alltid, uansett hvor mange jeg lager, 2 for mye! Fysjomføy!

Men Towelie da, pannekaker som er så godt kalde til frokost....det må du prøve :)

Skrevet

Jeg er kriminell der. Kaster alt som nærmer seg utgått dato. men jeg har angst for å spise gammel mat. Hadde mormor uten kjøleskap som aldri kastet noe, ikke engang bikkja spiste det hun serverte noen ganger.

Gjest gjest1
Skrevet

Nei, synes ikke jeg kaster mye mat. Har blitt flink til å beregne hvor mye jeg skal handle og lage. Det eneste jeg synes jeg kaster mye av er brød! Her jeg bor nå er ikke brødet godt etter en dag eller to, så rekker aldri å spise opp. Ikke har jeg fryser så jeg kan fryse ned heller. Håper på å ordne fryser etterhvert. :)

Skrevet

Jepp, kaster mat som har gått ut på dato og rester etter middag som ikke smaker godt flere ganger :)

Skrevet

Det vi kaster mest av er brød, rett og slett fordi jeg ikke er så glad i brød som er noen dager gammelt. Prøver å huske å dele opp og legge i fryseren da. Middagsrester prøver vi å spare på, i allefall om det er minst en porsjon igjen som kan fryses eller om det evt er noe som kan brukes i en middag senere i uken. Kaster ikke automatisk mat som nærmer seg eller har gått ut på dato, det er bare tull. Hvis det lukter og ser normalt ut ser jeg ingen grunn til ikke å bruke det.

Skrevet

Kaster ikke mye, men litt er likevel litt for mye.

Middagsrester har vi sjelden, med to voksne er det lett å beregne mengder. Kanskje kastes kokt ris eller kokt potet en gang i blant, men det skjer sjeldnere enn en gang i uka. Spiser dessuten ofte middagsrester til lunsj.

Det vi kaster oftest er melk, fløte etc som er blitt sur - prøver å lage vafler av det når jeg kan, men det passer ikke alltid slik.

Dessuten abonnerer vi på økologiske grønnsaker, og får i den forbindelse en stor ladning frukt og grønt hver 14. dag. Selv om vi er blitt ganske drevne i å planlegge middagene våre i forhold til dette (hva må spises først, hva tåler å ligge en uke etc), er det ikke alltid vi rekker å spise opp alt før noe blir dårlig. Så i ny og ne går nok en muggen tomat eller et råttent eple i bosset, dessverre.

Skulle gjerne bodd sånn til at jeg kunne ha kompost - da hadde det vært mindre ille å kaste mat.

Skrevet

Kaster nok en del¨mat jeg også. Mat som går ut på dato fordi jeg ikke fant ut hva jeg hadde tenkt å lage av den. Og så kaster vi ofte en del melk som går ut på dato...

Gjest Gjest
Skrevet

melk som er gått ut på dato,

brød som er for gammelt,

gulrøtter, salat og andre grønnsaker som er misfarget og har mistet piffen,

så er jeg så dum at jeg setter halve bokser med mais og bønner etc inn i kjøleskapet, det blir sjelden spist igjen,

en og annen frukt,

hvis osten er muggen, og annet pålegg som er tørket opp el,

middagsrester som jeg ikke har tatt vare på.

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg kaster veldig lite mat, og er en racer på restemat.

Dere som kaster brød - har dere ikke prøvd å lage brødpudding?

Skrevet
Tja. Jeg kaster som regel mat som har gått ut på dato/ødelagt mat og middagsrester som ikke kan brukes om igjen.

Her også!

Gjest Hedda Gabler
Skrevet

Vi kaster dessverre en del mat. Det blir mest brødskalker, gammelt brød og middagsrester som har blitt stående for lenge.

Planen er å anskaffe gris for å både kvitte oss med rester og få egenprodusert kjøtt, men foreløpig har vi ikke noe sted å ha den.

Skrevet

Rester kaster jeg nesten aldri. Der klarer vi å beregne ganske bra mengdene vi spiser og (som regel planlagte) rester spiser vi til lunsj eller fryser dem ned. Derimot hender det at jeg må kaste frukt eller grønnsaker som har blitt dårlige før vi rekker å spise dem.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...