Gjest Gjest Skrevet 20. juni 2006 #1 Skrevet 20. juni 2006 Hva kan jeg gjøre med en pakke gele? Bortsett fra å lage vanlig gele?
Nilma Skrevet 20. juni 2006 #2 Skrevet 20. juni 2006 Lage fromasj? Lag gelé etter oppskriften på pakken, la den avkjøles godt (den skal ha begynt å stivne, men ikke sånn at det blir "klumper"). Bland så inn pisket krem (av ca. en pakke fløte) og gjerne masse frukt (ikke kiwi eller fersk ananas). Sett kaldt til fromasjen er stiv.
nessi Skrevet 20. juni 2006 #4 Skrevet 20. juni 2006 Legg masse frosnebær i et bolle, lag gelene på vanlig måte og hell over. Da har du gele på en litt annen måte.
Krista83 Skrevet 20. juni 2006 #5 Skrevet 20. juni 2006 Vi har gele i dronning maud puddingen, ikke så vanlig men det smaker veldig godt til. Legg da gele og pudding litt sånn "dottvis"... Sambo var svært skeptisk da han fikk servert det hos mine foreldre for første gang, nå vil han helst ikke ha annet..
Arkana Skrevet 20. juni 2006 #6 Skrevet 20. juni 2006 Annerledes trifle: Fordel kakefingre (slike du bruker til tiramisu) i en bolle og hell kald gelé over. La den stivne i kjøleskap og dryss over bringebær. Fordel sjokolademousse over, så pisket fløte og til slutt flere bringebær. Fromasjkake: Bland en pakke makronfyll med et egg og fordel blandingen i bunnen av en 20 cm springform. Stek ved 180 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist. Sett bunnen tilbake i formen. Lag en pakke gelé, men bruk bare 3 dl vann. La den bli kald, men uten å stivne. Bland med 2 dl pisket fløte og fordel over kaken. La stivne. Fruktterte: Lag en søt pai/terte-deig som du forsteker. Avkjøl og pensle bunnen med smeltet sjokolade og la stivne. Fordel vaniljekrem over, så forskjellig oppdelt frukt over, f.eks. melon, fersken, jordbær og mandariner. Øs over lunken gelé og la stivne i kjøleskap.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå