Gjest Hilde79 Skrevet 19. juni 2006 #1 Skrevet 19. juni 2006 Kom igjen folkens, hva er det beste dere kan få i dere?? Det trenger ikke være middag, en lettere lunsj-rett går og an.
Rosenrød Skrevet 19. juni 2006 #2 Skrevet 19. juni 2006 Noe av det beste jeg vet er en spesiett god kylling som jeg kjøper på Ultra, den er marinert (er tre forskjellige typer tror jeg, thai, barbeque og vanlig marinade), saftig og fantastisk god! Så lager jeg ovsbakte potetbåter med skallet på og varmer kyllingen oppå disse. Tilbehør er salat og bernaisesaus, gjerne kald rømmebernaise nå om sommeren.
Gjest Gjest Skrevet 19. juni 2006 #3 Skrevet 19. juni 2006 Det aller, aller beste er oksestek, først brunet i panna, så stekt i leirgryte i ovnen. Den kan gjerne marineres en dag eller to på forhånd i olje, løk, krydder og urter (varierer etter hva jeg har i skapet). Tilbehør må være rosenkål, poteter og peppersaus. YUM
Krista83 Skrevet 19. juni 2006 #4 Skrevet 19. juni 2006 Pinnekjøtt er i grunn det beste jeg vet om, men ikke så veldig aktuelt på denne tiden av året. Ellers så synes jeg kjøttkaker er sinnsykt godt.
Gjest piaf Skrevet 19. juni 2006 #5 Skrevet 19. juni 2006 Når du stiller et så åpent spørsmål, er det selvsagt helt umulig å svare, egentlig - jeg liker så mye. Her er et lite utvalg av det jeg synes er godt. Hvis noe frister, kan du jo be om oppskrift. -Lammestek (full av rosmarin, salvie og hvitløk), fløtegratinerte jordskokker med parmesan, aspargesbønner med ramsløk og ovnstørkede tomater med oregano. Eller kalvefilet med samme tilbehør. Nå om sommeren foretrekker jeg forresten kanskje grillet lam med tabbouleh (couscoussalat med tomat, rødløk, persille og mynte) og tzatziki. -Stekte kyllinglår marinert i hvitløk og sitron, potetmos med pastinakk og sellerirot, blandet grønn salat med sitron/olivenoljedressing. Eller coq au vin med samme tilbehør. -Stekt ryggfilet av brosme, ovnsbakte potetbåter, grillet asparges og romesco (saus av grillet paprika, ristede mandler, chili, hvitløk og safran). -Ovnsbakte kveiteskiver med fennikel og appelsin + mandelpotetmos med sjalottløk og safran. -Ny på sommerfavorittlisten siden fredag: Byggrynssalat med grillede grønnsaker og pinjekjerner.
wind-up bird Skrevet 19. juni 2006 #6 Skrevet 19. juni 2006 (endret) Kan ikke plukke ut en ting akkurat, men nå på sommeren kommer gode blåskjell langt opp Fikk servert noen i fjor, de var stekt i ovn, men med hvitvin og hvitløk i bunnen av langpannen. Edit; Snakker om skjell.. Kamskjell hentet rett opp fra sjøen, dampet samme dag. Endret 19. juni 2006 av wind-up bird
Gjest gjest1 Skrevet 20. juni 2006 #7 Skrevet 20. juni 2006 Det beste jeg vet er sjømat i alle varianter. Fra abbor til ål...
Gjest Hilde79 Skrevet 20. juni 2006 #8 Skrevet 20. juni 2006 Her var det sinnsykt mye godt!! Tusen takk!!
mari Skrevet 22. juni 2006 #9 Skrevet 22. juni 2006 baconruller bacon med ost, oregano og paprikapulver, rullet sammen. lagt i en ildfast form. Hermetiske champignon helles over (synes ikke det er like godt med ferske...). stekes i ovnen i ca 30 min på 200 grader, skal bli litt sprøstekt. serveres med ris og ananas.
Gjest Gjest_huldali_* Skrevet 25. juni 2006 #10 Skrevet 25. juni 2006 Innbakt skampi med grønnsaker og ris med gurikmeie er nå favoritten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå