Gå til innhold

Har du en god pai oppskrift?


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

Kan noen gi meg noe god og enkel pai oppskrift?

både kjøtt, kylling,...

Takk

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Her er et par favoritter:

Kyllingpai

150 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

400 g grillet kylling

150 g bacon

1 løk

3 dl melk

5 egg

½ pk frossen spinat

1 ts salt

½ ts hvit pepper

1 dl revet ost

Smuldre smør og mel og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Klipp bacon i biter og finhakk løk, fres i en panne. Skjær kyllingkjøtt i biter. Fordel av godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek videre i 25 minutter.

Vårpai

100 g smør

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 egg

3-4 sjalottløk

1-2 never frisk spinat

1-3 fedd hvitløk

1 ss smør

4 egg

1 ½ dl fløte

1 ½ dl melk

1 ½ dl revet ost

1 ts salt

pepper

2 dl friske urter (persille, gressløk, timian)

Smuldre sammen smør og mel og rør inn egg. Klem deigen ut i 24 cm form. Prikk bunnen med gaffel og stek ved 200 grader i 10-15 minutter. Finhakk løk, hvitløk og urter. Skyll spinaten, la renne godt av seg og riv opp i mindre biter. Stek løk og hvitløk mykt. Tilsett spinat og la trekke i 2-3 minutter. Tilsett urter og hell alt over på bunnen. Pisk egg, fløte, melk, salt og pepper lett sammen og hell over i formen. Dryss over revet ost. Stek på nederste rille ved 180 grader i 30-40 minutter. La hvile 15-20 minutter før servering. Kan evt tilsettes bacon e.l.

Ellers lager jeg en biffpai ved å steke oksekjøtt i biter, hele småløk, hvitløk og hakket selleri. Tilsetter hermetiske tomater, tomatpuré, laurbærblader, salt/pepper, timian og litt rødvin. Lar småkoke til kjøttet er mørt og heller i en paiform. Kjevler ut lokk av butterdeig som jeg legger over. (lag et luftehull i lokket) og steker ved 175 grader i ca 20 minutter.

Endret av Arkana
Skrevet

Jeg bruker kesam og sammalt mel i deigen, og som fyll kan jeg anbefale grillet paprika, litt revet ost og eggestand.

Piafs pai med purre, chèvre og valnøtter er også veldig god!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...