Gå til innhold

Sandkaker


Tusenfryd

Anbefalte innlegg

Jeg har oppskrift på sandkaker - men vil gjerne ha fornuftige innspill.

Men det jeg egentlig lurer på - før jeg får begynt - hvordan får man disse ut av formene uten at de detter ut i biter eller må skrapes ut?

Har fått tips om formfett og olje - vente til de er helt kalde etc. Så det er selvsagt bare å prøve - men vil gjerne samle så mange tips som mulig før jeg setter i gang.

Har aldri bakt sandkaker før - men kom over mormors eldgamle sandkakeformer som jeg har veldig lyst til å bruke. Så dette er gammelt jern - for å si det sånn - ingen råflotte, nymoderne blanke, ubrukte, "innsatt med noe glippeguffe" etc. men godt brukte og bulkete saker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dytter denne litt opp jeg - i håp om at noen her vet noe de kan fortelle meg... av alle disse driftige og huslige damer her inne, må det da være noen som kan si noen velvalgte ord om sandkaker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min mor lager sandkaker hver jul.

En oppskrift som man vet slipper formen er nok like viktig som smøring.

Skal sjekke med henne i løpet av dagen eller morgendagen og komme tilbake med hennes oppskrift og ev. tips.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huh, trenger man former til sandkakene? Kan man ikke lage sandkaker uten? Hvilke former da?

Jeg er IKKE noe godt kone emne nei.... :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du mener sikkert sandnøtter du, Cassandra. De trenger du ikke former til.

Sandkaker er sånne som du kan ha krem i og sånn. For eksempel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Sandkakene skal kjølne litt i formene før de tas ut.

Er du interessert i oppskrift ? Gidder ikke skrive den hvis du er fornøyd med den du har.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har en oppskrift, men har aldri laget det før, så jeg vil gjerne ha den. Den oppskriften jeg har er blant annet med mandler... og det har det ikke vært i de jeg har spist, så jeg vil gjerne finne den som faller best i smak her (og det krever noe uten mandler og nøtter).

Så jeg er veldig glad hvis du gidder 1066 *smiske smiske* :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I sandkaker skal det da være Mandler!!

Jeg bakte det her om dagen,og jeg bruker formfett for at kakene ikke skal sette seg fast.

Lykke til med sandkakbaksten tusenfryd :)

koldbruna :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er en oppskrift på Sandkaker.

250 g smør

250 g sukker

250 g hvtemel

50 g mandler, skåldet og malt.

1 egg

Rør smør og sukker hvitt.

Tilsett siktet mel, mandlene og egget.

Trykkes ut i smurte formene, og stekes lus gulbrune i varm ovn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Engel, ikke pålogget

Dersom formene er brukt noen ganger før så slipper de sikkert kakene greit. Men jeg husker godt det året mor hadde kjøpt nye former... Ikke en eneste hel sandkake! :hoho: De må "kjøres inn" litt. Lykke til!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...