Gå til innhold

Bløtkake!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Gjesta

Jeg pleier å ha:

1 boks krem, litt over halvparten inne i kaken, blandet med jordbærsyltetøy, resten på toppen.

1/2 boks hermetisk fruktcoctail(uten saften)

bananer

Pynter toppen med f.eks druer og jordbær

Fukter bunnen med eplejuice eller saften fra fruktcoctailen, har på litt sitronsaft over.

Endret av Binna
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/203071-bl%C3%B8tkake/#findComment-3362668
Del på andre sider

Annonse

Gjest Hippopotamus

Ha kakao i sukkerbrødet.

Del sukkerbrødet i to og smør en halv boks creme fraice på bunnen. Legg på et tykt lag jordbær, kiwi og hermetisk fersken i skiver og et lag krem oppå der (pisk en boks og bruk ca 1/3 her).

Smør resten av creme fraicen på og rundt kaka, og smør resten av kremen oppå der igjen. Pynt med masse av den samme frukten, fortsatt i skiver.

Kjempegodt :sikle: og slett ikke mektig og kvalmende slik de fleste bløtkaker er.

(Selv bruker jeg bare halv mengde sukker i sukkerbrødet og usøtet krem, men de fleste vil sikkert ha den litt søtere.)

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/203071-bl%C3%B8tkake/#findComment-3362785
Del på andre sider

Annonse

Jeg deler sukkerbrødet i tre - dekker nederste lag med bringebærsyltetøy - dekker med oppskåret banan og dekker med et godt lag med krem. Neste lag legger jeg på bringebærsyltetøy - (evt. banan) og en boks vaniljekrem.

Dekker hele kaken med krem - og legger marsipanlokk på.

Har bare fått veldig gode tilbakemeldinger på dette.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/203071-bl%C3%B8tkake/#findComment-3369731
Del på andre sider

Lag sjokolade mousse som du setter til avkjøling i en bolle i kjøleksapet noen timer.

Dynk sukkerbrødet med eple juice.

Pisk kremfløte og bland det med 3-4 ss bringebær syltetøy / ferske bringebær.

Ha halvparten av bringebærkremen i det første laget, sjokolade mousse på det andre. Smør resten av bringebærkremen på toppen og sidene av kaken. Pynt med friske bringebær og sjokolade spon.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/203071-bl%C3%B8tkake/#findComment-3369777
Del på andre sider

Annonse
Gjest Gjest

Til min samboers bursdag lager jeg:

Bunn dynkes med saft, nederste laget er krem blandet med jordbær og banan. Neste lag får et tynt lag syltetøy og så vaniljekrem. Pyntes med krem og friske jordbær.

Til min bursdag lager jeg:

Likt som samboers, men jordbær og banan byttes ut med bringebær og blåbær.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/203071-bl%C3%B8tkake/#findComment-3370077
Del på andre sider

hvis du lager med vanilje krem, lag hjemmelaget, det er 10 000 ganger bedre!!! og nesten like enkelt som å blande ut fra en pose

du kan veldig fint bruke frosne eller feske bær, bringbær er min favoritt, men jordbær er godt det også!

hm... kanskje jeg skal lage bløtkake, og jeg som egentlig ikke er så glad idet, farlig tråd!

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/203071-bl%C3%B8tkake/#findComment-3371904
Del på andre sider

Gjest Gjest

Jeg bruker aldri syltetøy i bløtkakefyll, det blir alt for søtt. Jeg foretrekker friskere kaker, f.eks romkrem, vanlig krem, masse moset hermetisk aprikos (slipper å dynke når man fyller kaken), hakket sjokolade eller tyktflytende sjokoladesaus på toppen. (Evt marsipanlokk)

Eller romkrem, bringebærfromasj blandet med frosne bringebær, vanlig krem.

Et tips om du står i sommervarmen og lager bløtkake; rydd plass til kakefaatet i kjøleskapet på forhånd. Hold alle ingredienser i kjøleskapet så lenge som mulig. dersom det er veldig varmt blir ikke kremen stiv nok, smelt et par plater gelantin og bland i. Hiv kaka inn i kjøleskapet så fort som mulig. Hvis kaka skal brukes et halvt til ett døgn senere, kan det være fordel å fylle med frosne bær (eks bringebær) . Det holder temperaturen i kaken lav mens du fyller/pynter den.

Mine kaker skal være avbalansert friske/søte, det passer derfor å ha masse frukt og bær i dem.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/203071-bl%C3%B8tkake/#findComment-3374391
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...