Gjest Svibel Skrevet 12. desember 2002 #1 Del Skrevet 12. desember 2002 Hei Kan noen gi meg oppskrifter på BERLINERKRANSER og FUGDE/karameller (ikke så harde som knekk men mer kosekarameller for alle slags tenner) som ikke tar 1-2 timer å koke, men sånn ca 30 min??? Har juleverksted i til helgen og skal lage litt spiselige greier også!!! Svibel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruby Skrevet 12. desember 2002 #2 Del Skrevet 12. desember 2002 Håper disse kan smake: BERLINERKRANSER 2 eggeplommer, hardkokte 2 eggeplommer, rå 125 g sukker 250 g meierismør 300 g hvetemel Pynt: 1 eggehvite perlesukker I stekeovnen: 180 ° C, ca. 10 minutter Gni ut de kokte eggeplommene og bland dem med de rå.Tilsett sukker og visp godt. Bland vekselvis i romtemperert smør og mel.Avkjøl deigen. Trill den ut til tynne pølser ca. 10 cm. lange. Form dem til kranser med endene i kryss. Legg kransene på bakepapir eller direkte på smurt stekeplate. Pensle med eggehvite, dryss på perlesukker og stek kakene lys gule. Avkjøl på rist og oppbevar kakene i tett boks. Fudge Ferdinand (5 porsjoner) Ingredienser: 1 plate Freia mørk kokesjokolade 2 kopper sukker 1 kopp melk Smør så stort som et egg 1 knivsodd salt 3 ts vaniljesukker Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene i en kasserolle, sett over middels varme og rør alt sammen. Rør hele tiden mens det småkoker i ca 20 minutter. Hell over i en smurt form og sett til avkjøling. Skjær rutemønster. Fudgen skal være litt kornete og blank i konsistensen og IKKE seig. Sjokoladefudge med marshmallows og valnøtter Ingredienser: 1 1/2 dl H- eller lettmelk 350 g melis 100 g sukker 150 g smør 100 g mørk kokesjokolade 1/2 dl honning 150 g marshmallows 100 g valnøtter Fremgangsmåte: Hakk marshmallows og valnøtter i biter. Ha melk, sukker og melis i en kjele. Varmes forsiktig. Rør med tresleiv til sukkeret har smeltet i melken. Tilsett smør, sjokolade og honning under omrøring. Kok opp under lokk og la det småkoke 2 minutter. Løft av lokket og kok under omrøring til massen er fast, men likevel myk, det tar 10 - 12 minutter. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp for hånd til massen er kremaktigi konsistensen og har lysnet litt. Tilsett hakkede marshmallows og valnøtter. Hell fudgemassen i en form med litt kanter og dekket med bakepapir. Settes i kjøleskap og skjæres i biter eller skiver med en oljet kniv. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå