Gå til innhold

Berlinerkranser og karameller


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Hei

Kan noen gi meg oppskrifter på BERLINERKRANSER og FUGDE/karameller (ikke så harde som knekk men mer kosekarameller for alle slags tenner) som ikke tar 1-2 timer å koke, men sånn ca 30 min???

Har juleverksted i til helgen og skal lage litt spiselige greier også!!!

Svibel

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Håper disse kan smake:

BERLINERKRANSER

2 eggeplommer, hardkokte

2 eggeplommer, rå

125 g sukker

250 g meierismør

300 g hvetemel

Pynt:

1 eggehvite

perlesukker

I stekeovnen: 180 ° C, ca. 10 minutter

Gni ut de kokte eggeplommene og bland dem med de rå.Tilsett sukker og visp godt. Bland

vekselvis i romtemperert smør og mel.Avkjøl deigen. Trill den ut til tynne pølser ca. 10 cm.

lange. Form dem til kranser med endene i kryss. Legg kransene på bakepapir eller direkte

på smurt stekeplate. Pensle med eggehvite, dryss på perlesukker og stek kakene lys gule.

Avkjøl på rist og oppbevar kakene i tett boks.

Fudge Ferdinand

(5 porsjoner)

Ingredienser:

1 plate Freia mørk kokesjokolade

2 kopper sukker

1 kopp melk

Smør så stort som et egg

1 knivsodd salt

3 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en kasserolle, sett over middels varme og rør alt sammen. Rør hele tiden mens det småkoker i ca 20 minutter. Hell over i en smurt form og sett til avkjøling. Skjær rutemønster. Fudgen skal være litt kornete og blank i konsistensen og IKKE seig.

Sjokoladefudge med marshmallows og valnøtter

Ingredienser:

1 1/2 dl H- eller lettmelk

350 g melis

100 g sukker

150 g smør

100 g mørk kokesjokolade

1/2 dl honning

150 g marshmallows

100 g valnøtter

Fremgangsmåte:

Hakk marshmallows og valnøtter i biter.

Ha melk, sukker og melis i en kjele. Varmes forsiktig. Rør med tresleiv til sukkeret har smeltet i melken.

Tilsett smør, sjokolade og honning under omrøring. Kok opp under lokk og la det småkoke 2 minutter. Løft av lokket og kok under omrøring til massen er fast, men likevel myk, det tar 10 - 12 minutter. Sett kjelen i kaldt vannbad.

Visp for hånd til massen er kremaktigi konsistensen og har lysnet litt. Tilsett hakkede marshmallows og valnøtter. Hell fudgemassen i en form med litt kanter og dekket med bakepapir.

Settes i kjøleskap og skjæres i biter eller skiver med en oljet kniv.

Lykke til! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...