Gå til innhold

Asparges


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som kan tipse meg om hvordan tilbered fersk asparges med revet parmesan?

Hørt at det skal være godt, men vet ikke hvordan jeg skal lage det :)

Videoannonse
Annonse
Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Ååååååååååååååja! *slurp*

Kok asparges som vanlig, rull den sammen med en tynn flis parmesan (eller riv litt over) i en skive spekeskinke.

Siiiiiinnsykt digg! Gjør gjerne det samme med soltørka tomat, parmesan og spekeskinke... og godt brød ved siden av. Skal du ha noe skikkelig digg (brød altså), så rist skiver med godt brød i ovnen til de er ganske tørre. Del en hvitløksbåt i to og gni godt over brødskiva. Gjør det samme med en tomat. Drypp på litt god olivenolje og litt grovt salt. Nammenammenam!

Skrevet

Brekk asparges der den brekker naturlig, kast enden. Kok dem i lettsaltet vann med litt sukker noen minutter. Ikke kok dem for lenge, det er bedre at de er for lite kokt enn for mye, de skal være al dente.

Så er det bare å legge den på et fat og høvle parmesan over. Sett den gjerne under grillen i ovnen akkurat nok til at osten smelter. Noe annet som er godt er å rulle asparges og parmesan skåret i staver i tynne skiver spekeskinke.

Skrevet

Littt på siden - men hvorfor skal du ha sukker i kokevannet Arkana?

Pleier å servere asparges med stekt spekeskinke og høvlet parmesan over. Kan gjerne også ha litt Hollandaisesaus til. Det er bare nydelig :)

Skrevet
Littt på siden - men hvorfor skal du ha sukker i kokevannet Arkana?

Det er for å få fram smaken bedre.

Skrevet
Noen som kan tipse meg om hvordan tilbered fersk asparges med revet parmesan?

Hørt at det skal være godt, men vet ikke hvordan jeg skal lage det :)

Veldig enkelt.

1 ss salt + 0.5 ts sukker pr liter vann.

Kutt av det hardeste nederst (2-4 cm).

Grønne kokes i fosskokende vann i 1.5-2 min. Hvite trenger mer tid.

Kokes oppreist. Tuppen øverst, den er sartest og må ikke kokes i stykker.

Skyldes i kaldt vann med en gang etterpå.

Skrevet

Damp aspargesen. Anrett på et fat og press over 1/2 sitron, ringle over en ekstra god olivenolje, litt flaksalt og kvernet pepper, og riv til slutt over rikelig med parmesan. Fantastisk!!

Gjest Gjest
Skrevet

Er alle disse forklaringer på forrett? Eller kan man ha dette til middag?

Skrevet
Er alle disse forklaringer på forrett? Eller kan man ha dette til middag?

En flott middag er en bunt asparges, spekeskinke, potetsalat (jeg lager en uten majones i), eggerøre og hjemmelagede rundstykker. En bunt holder til to pers. for en slik rett. Jeg har spist en hel bunt selv noen ganger. Orker ikke så mye annet da.

Skrevet

Det smakte heeelt fantastisk! MEN: min kjære har gått på et kokkekurs hvor de lærte at man ikke skal koke aspargesen først, men bare steke den i smør på stekepanna...

Så jeg kokte dem dessverre litt for mye (2-3 min, og ikke stående) og så stekte etterpå...Ble litt 'vannholdige' inni...Men godt var det da!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...