Gjest Cosmic Girl Skrevet 2. juni 2006 #1 Skrevet 2. juni 2006 Hei dere. Jeg håper noen kan hjelpe meg. Jeg skulle følge en oppskrift som krevde at jeg flamberte marinert kylling etter å ha brunet den i stekepannen. Jeg skulle helle på konjakk, og deretter tenne på. Dette gjorde jeg, men ingen ting skjedde. Hva kan jeg ha gjort feil? Jeg tok til og med ut en del av kyllingen, slik at det var flere "åpne" områder i stekepannen, hvor det kunne brenne. Men fortsatt ingen ting. Jeg tok på mer konjakk, og tenkte kanskje det skulle hjelpe, men fortsatt ingen flamme. Setter stor pris på om noen sender meg noen tips! I kveld blir det da coq au vin uten flambering:( Forhåpentligvis blir det MED neste gang:)
Gjest Gjest Skrevet 2. juni 2006 #2 Skrevet 2. juni 2006 Jeg tror alkoholen må være over en viss prossent (50? 60?) for å brenne. Antagelig har konjakken hatt for lav alkoholprosent.
Tristessa Skrevet 2. juni 2006 #3 Skrevet 2. juni 2006 Dersom du varmer opp spriten du skal flambere med, antenner den mye lettere siden alkohol fordamper lett. Jeg pleier å varme den lett i en smørsmelter før jeg tenner på og heller over. Da trenger man ikke sprit med så høy alkoholprosent.
Blueberry Skrevet 2. juni 2006 #4 Skrevet 2. juni 2006 Jeg har bare sett flambering over gassovn, og d blir jo litt annerledes...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå