Gå til innhold

Flambere kylling med konjakk


Anbefalte innlegg

Gjest Cosmic Girl
Skrevet

Hei dere.

Jeg håper noen kan hjelpe meg. Jeg skulle følge en oppskrift som krevde at jeg flamberte marinert kylling etter å ha brunet den i stekepannen. Jeg skulle helle på konjakk, og deretter tenne på.

Dette gjorde jeg, men ingen ting skjedde. Hva kan jeg ha gjort feil? Jeg tok til og med ut en del av kyllingen, slik at det var flere "åpne" områder i stekepannen, hvor det kunne brenne. Men fortsatt ingen ting. Jeg tok på mer konjakk, og tenkte kanskje det skulle hjelpe, men fortsatt ingen flamme.

Setter stor pris på om noen sender meg noen tips!

I kveld blir det da coq au vin uten flambering:( Forhåpentligvis blir det MED neste gang:)

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest
Skrevet

Jeg tror alkoholen må være over en viss prossent (50? 60?) for å brenne. Antagelig har konjakken hatt for lav alkoholprosent.

Skrevet

Dersom du varmer opp spriten du skal flambere med, antenner den mye lettere siden alkohol fordamper lett. Jeg pleier å varme den lett i en smørsmelter før jeg tenner på og heller over. Da trenger man ikke sprit med så høy alkoholprosent.

Skrevet

Jeg har bare sett flambering over gassovn, og d blir jo litt annerledes...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...