Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har oppskriften på en god sitronfromasj?

Og kanskje en sitronkremkake?

Skrevet

Sitronfromasj (6 pers.)

4 gelatinplater

4 eggeplommer

ca 100 g sukker

frø av ½ vaniljestang

4 eggehviter

2 sitroner

½ liter kremfløte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann 10 minutter. Pisk eggeplommene hvite og skummende med sukker og vaniljefrø. Tilsett finrevet skall av ½ sitron. Press saften av sitronene. Klem vannet ut av gelatinen og løs opp i sitronsaften. Stivpisk eggehvitene, pisk kremfløten stiv. Hell den avkjølte sitronsaften i eggemassen i en tynn stråle mens du pisker. Rør rundt med en skje til den så smått begynner å sette seg. Rør inn halvparten av eggehvitene, så halvparten av kremen, resten av eggehvitene og resten av kremen. Fordel i porsjonsglass, dekk med plast og sett kaldt til servering.

Til sitronkremkake foreslår jeg denne bunnen:

250 g smør

250 g sukker

4 egg

250 g siktet hvetemel

revet skall av 1 stor sitron

1 ss sitronsaft

Visp smør og sukker lett og luftig, visp inn ett og ett egg og så melet. Rør til slutt inn sitronskall og sitronsaft. Hell i en smurt og strødd 23 cm springform og stek ved 180 grader i 45 minutter. Hvelv over på rist og avkjøl.

Kjøp eller lag lemon curd som du blander med f.eks. mascarpone, kremost, pisket fløte eller pisket crème fraîche og bruker som fyll.

Lemon Curd

4 dl sukker

skall fra 1 sitron

1 dl presset sitronsaft

2 egg

75 g smør

Bland alle ingrediensene unntatt smør i en kjele og la det koke til massen tykner. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør rundt til smøret er smeltet. Hell i beholder og oppbevar i kjøleskap. Holdbar i 2-3 uker.

Skrevet

SITRONKREMKAKE :)

240 g. Digestive kjeks

110 g. meierismør

2 pakker sitrongelè (vanlig)

1 boks lettrømme

1 krt. kremfløte

Knus kjeksen. Smelt margarinen og bland med kjeksmassen.

Ta en 24 cm kakeform og ta ut bunnplata. Sett ringen på det fatet du skal servere kaka på. Tøm kjeksmassen i og trykk den utover. Sett i kjøleskapet mens du lager sitronkremen.

Kok opp den ene gelèen med halvparten av vannet som står på pakka (dvs 2,5 dl) og avkjøl den. Husk å røre litt, ellers stivner den.

Pisk kremfløten stiv og bland i lettrømmen. Til slutt rører du inn gelèen.

Hell kremen over kjeksbunnen, og sett inn i kjøleskapet igjen. La kaka stå i minst 2 timer til kremen har stivnet.

Kok opp den andre geleen med 2,5 dl. vann, avkjøl til kald og hell over formen. La stivne.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...