Cilla Skrevet 29. mai 2006 #1 Skrevet 29. mai 2006 Noen som har oppskriften på en god sitronfromasj? Og kanskje en sitronkremkake?
Arkana Skrevet 29. mai 2006 #2 Skrevet 29. mai 2006 Sitronfromasj (6 pers.) 4 gelatinplater 4 eggeplommer ca 100 g sukker frø av ½ vaniljestang 4 eggehviter 2 sitroner ½ liter kremfløte Legg gelatinen i bløt i kaldt vann 10 minutter. Pisk eggeplommene hvite og skummende med sukker og vaniljefrø. Tilsett finrevet skall av ½ sitron. Press saften av sitronene. Klem vannet ut av gelatinen og løs opp i sitronsaften. Stivpisk eggehvitene, pisk kremfløten stiv. Hell den avkjølte sitronsaften i eggemassen i en tynn stråle mens du pisker. Rør rundt med en skje til den så smått begynner å sette seg. Rør inn halvparten av eggehvitene, så halvparten av kremen, resten av eggehvitene og resten av kremen. Fordel i porsjonsglass, dekk med plast og sett kaldt til servering. Til sitronkremkake foreslår jeg denne bunnen: 250 g smør 250 g sukker 4 egg 250 g siktet hvetemel revet skall av 1 stor sitron 1 ss sitronsaft Visp smør og sukker lett og luftig, visp inn ett og ett egg og så melet. Rør til slutt inn sitronskall og sitronsaft. Hell i en smurt og strødd 23 cm springform og stek ved 180 grader i 45 minutter. Hvelv over på rist og avkjøl. Kjøp eller lag lemon curd som du blander med f.eks. mascarpone, kremost, pisket fløte eller pisket crème fraîche og bruker som fyll. Lemon Curd 4 dl sukker skall fra 1 sitron 1 dl presset sitronsaft 2 egg 75 g smør Bland alle ingrediensene unntatt smør i en kjele og la det koke til massen tykner. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør rundt til smøret er smeltet. Hell i beholder og oppbevar i kjøleskap. Holdbar i 2-3 uker.
Texas Skrevet 30. mai 2006 #4 Skrevet 30. mai 2006 SITRONKREMKAKE 240 g. Digestive kjeks 110 g. meierismør 2 pakker sitrongelè (vanlig) 1 boks lettrømme 1 krt. kremfløte Knus kjeksen. Smelt margarinen og bland med kjeksmassen. Ta en 24 cm kakeform og ta ut bunnplata. Sett ringen på det fatet du skal servere kaka på. Tøm kjeksmassen i og trykk den utover. Sett i kjøleskapet mens du lager sitronkremen. Kok opp den ene gelèen med halvparten av vannet som står på pakka (dvs 2,5 dl) og avkjøl den. Husk å røre litt, ellers stivner den. Pisk kremfløten stiv og bland i lettrømmen. Til slutt rører du inn gelèen. Hell kremen over kjeksbunnen, og sett inn i kjøleskapet igjen. La kaka stå i minst 2 timer til kremen har stivnet. Kok opp den andre geleen med 2,5 dl. vann, avkjøl til kald og hell over formen. La stivne.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå