Gjest Diva Skrevet 9. desember 2002 #1 Del Skrevet 9. desember 2002 Vi har nå en tilsynelatende lekker omelett i panna, men det tar så lang tid før den blir "ordentlig"! Den har vel stått i 10-12 minutter og er litt bløt på toppen ennå (les : mer rennende enn bløt da). Vet dere hvor lenge den skal stå ? Har den på middels varme,- tør ikke sette opp varmen. Maten ble svidd ved dette forsøket forrige gang...... Det er jo også klin umulig å snu den.... brekker bare... (skal sies her at jeg ikke har snøring på å lage omelett, men prøver meg okke som) Og, ja! Jeg har nok oppskriften her et sted, men jeg vil høre deres versjon først :D På forhånd tusen takk :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Indira Skrevet 9. desember 2002 #2 Del Skrevet 9. desember 2002 Bruk lokk! Det gjør hvertfall jeg når jeg lager sånne store omeletter. Ha lokket på til den har sluttet å "disse" på toppen. Middels varme er fint, kjedelig med svidd bunn. Ha litt ost på toppen så blir det knall! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 9. desember 2002 #3 Del Skrevet 9. desember 2002 Her i huset spises det ganske ofte omelett faktisk. Har lært meg noen triks etterhvert da. Bruker denne oppskriften pr person: 2 egg 2 ss vann en "klype" salt Det jeg har av skinke, ost eller annet. Tomater i skiver og brød ved siden av. Til en person pleier jeg å steke eggeblandingen nesten ferdig (uten kjøtt/ost) før jeg strør på resten av greiene og bretter den over. Med bare 2 egg blir den jo så tynn at det går greit å brette. Når jeg lager større omeletter gjør jeg på samme måte, men i stedet for å brette, så setter jeg panna under grillen i stekeovnen noen minutter. Da blir den ikke brent på undersiden og blir samtidig fast og fin på toppen. Omeletten deler jeg opp i trekanter og serverer fra panna. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 9. desember 2002 #4 Del Skrevet 9. desember 2002 Supert! Akkurat det jeg var ute etter. Da blir det nok årnings med omeletten Takk skal dere ha :D Klem, Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest chimp Skrevet 9. desember 2002 #5 Del Skrevet 9. desember 2002 Pleier alltid å røre m en gaffel slik at d fuktige på toppen renner ned i pannebunnen helt til omeletten samler seg. Da stopper jeg; d skal jo ikke bli eggerøre....Omeletten får da en lekker, ruglete overflate. Blir ikke svidd i bunnen heller på denne måten.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 9. desember 2002 #6 Del Skrevet 9. desember 2002 Mitt triks ER faktisk høy varme. Du får øve deg litt på de andre oppskriftene du får her før du prøver det da kanskje... Jeg bruker vel halvannen spiseskje vann pr egg, litt salt og pepper, og ellers det som måtte falle meg inn av godsaker. Ost har jeg på toppen mot slutten, alt annet stekes i panna før eggeblandingen has i. Har plata på noe sånnt som nesten høyeste varme. Eller...har på fullt helt til jeg har egget i panna, og skrur gradvis litt og litt ned. Det som skjer når panna er så varm er at vannet fordamper, og lager masse fine små luftbobler i omeletten. Den blir ikke brennt, for den skal steke ganske kort tid, og varmen skrus ned mot slutten. Etter kanskje fem minutter (under lokk) er omeletten ferdig, men det kommer selvfølgelig litt ann på størrelsen. Dette blir nesten en suffle. Har lært trikset av en veldig dyktig kokk, og syntes det var kjempeskummelt første gang jeg prøvde. Men det ble bra, og ikke brennt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest chimp Skrevet 9. desember 2002 #7 Del Skrevet 9. desember 2002 OK! Tror deg, skal prøve din fremgangsmåte neste gang.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frøken Dings Skrevet 10. desember 2002 #8 Del Skrevet 10. desember 2002 Jeg pleier å lage en variant med mel i, blir litt mer "mat" i enn vanlig omelett. 4 egg 4ss mel 4 ss vann Blandes og stekes på middels varme under lokk. Ta den av plata og la den stå og ettersteke litt når du ser at den er lysbrun under. Smør da på litt pizzasaus, ha på litt skinke og litt ost. Den er ferdig når eggeblandingen er stiv og osten smeltet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå