Leanne Skrevet 29. mai 2006 #1 Skrevet 29. mai 2006 Nå har jeg kjøpt et mini drivhus som jeg stående på verandaen. Foreløpig inneholder drivhuset kun gressløk..... Hvilke urter har dere stående, og hva bruker dere de til???
Gjest Gjesta Skrevet 29. mai 2006 #2 Skrevet 29. mai 2006 (endret) Basilikum: passer fint å ha oppå pålegg, ost og kjøtt hvertfall. Også til kjøttretter. Dill: passer til fiskeretter og egg- Sitronmelisse: Nydelig pynt på desserter, smaker sitron.. PS: fint å ha tomat, agurk, ol i drivhus. Endret 29. mai 2006 av Binna
salsera Skrevet 29. mai 2006 #3 Skrevet 29. mai 2006 Har basilikum, gressløk, salvie, rosmarin, bønneurt og tymian nå. Basilikum bruker jeg mest sammen med tomater, gressløk i eggeretter og i urtekesam, salvie og rosmarin ofte i baking, eller med pasta og poteter, bønneurt sammen med grønne bønner, tymian stort sett i alt. Ellers blander jeg ofte flere i gryteretter. Bruker mye persille også.
Gjest Gjesta Skrevet 29. mai 2006 #4 Skrevet 29. mai 2006 Oregano til pizza. Rosmarin til bakte grønnsaker m.m. Timin til - vel, nei, den har visst tørket inn... Mynte til mojito
Gjest Gjest Skrevet 29. mai 2006 #5 Skrevet 29. mai 2006 Har nesten alltid basilikum og koriander på kjøkkenet. Basilikumen spiser kaninen min, og korianderen bruker vi i mye forskjellig mat.
Belit Skrevet 29. mai 2006 #6 Skrevet 29. mai 2006 I år driver jeg fram basilikum, salvie, oregano, timian, persille, og to slags ruccola. Bruksområdene er jo nærmest uendelige. Salvie bruker jeg gjerne til svinekjøtt, kylling og til te. Oregano og basilikum er godt til alt med tomat og pasta. Timian er bra til fisk, ovnsstekte grønnsaker, og supper med potet og/eller blomkål. Persille er fint til tradisjonelle, norske typer gryter og supper om vinteren, samt til fisk. Er ikke egentlig så begeistret for persille selv, men mannen elsker det og det er jo fryktelig sunt så iår skal jeg omvende meg selv. Ruccola bruker jeg mest i grønne salater samt til å lage pesto med valnøtter av. Slik ruccolapesto er helt konge til fisk og pasta. Underveis i sesongen skjærer jeg hardt ned og dypfryser overskuddsavlingen til vinterbruk. Jeg har aldri fått til å tørke, alt sammen lukter bare gress når jeg forsøker. Frysing derimot fungerer som bare det.
Gjest splæsj Skrevet 29. mai 2006 #7 Skrevet 29. mai 2006 Du tenker til verandaen, elller? På verandaen har jeg koriander (den trives visst veldig bra), mynte, gressløk, persille, sitronmelisse og basilikum.
Mandel Skrevet 29. mai 2006 #8 Skrevet 29. mai 2006 Til dere som dyrker oregano: Bruker dere denne frisk eller tørket? Har hørt at oregano er den eneste krydderurten som er best tørket. Tror aldri jeg har smakt fersk oregano.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå