Gå til innhold

Tomatsild


Sessa

Anbefalte innlegg

Jeg har lagd tomatsild idag, men det jeg lurte på er:

* Hvor lenge må den stå før den kan spises?

* Hvor lenge kan den i det hele tatt holde seg?

Vennlig hilsen Sessa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest ~Andungen~

Hei!

Jeg har en oppskrift på tomatsild der det står at den skal trekke i ett par dager. I en annen oppskrift på innlagdsild står det at den skal trekke i 1 helst 2 dager og at den er holdbar minst en uke i kjøleskapet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Sessa!

Ble tomatsilda di god? Har du oppskrift? Har planer om å lage det i løpet av uken, men skulle gjerne hatt en velprøvd oppskrift.

Klem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Her har du en oppskrift på god tomatsild:

En pakke sild

1 dl olivenolje

1 dl eddik (5%)

1 dl sukker

1 dl tomatpure

1 stor løk

20 hele pepper (knuses)

20 nellikspiker (knuses)

1 håndfull hakket sylteagurk

nero

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Sessa!

Ble tomatsilda di god? Har du oppskrift? Har planer om å lage det i løpet av uken, men skulle gjerne hatt en velprøvd oppskrift.  

Klem

Hei Jamila! :)

Tomatsilden ble kjempe god i følge sambo. Selv er jeg ikke så begeistret for det.. :ler: Men her har du i alle fall min suksessrike oppskrift:

8 Krydder eller saltsildfileter

2 små løk (eller 1 stor)

6 laurbærblad

Saus:

1 dl nøytral olje (jeg brukte solsikke olje)

4 ss eddik

2 dl sukker

1 dl tomatpuré

1/2 ts grovmalt pepper

Vann sildefiletene ut over natten. Skjær dem i små biter (ca 1 cm bredde). Rens og skjær løk. Velg selv om du vil ha ringer, biter eller finhakket løk. Rør sausen sammen og smak til med pepper. Legg sild, løk og saus lagvis i en krukke og hell resten av sausen over. La silden stå kjølig 3-4 dager til den skal serveres.

Håper den smaker! :D

Klem, Sessa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 2 uker senere...

"Vannet" ut i melk og fulgte Sessas oppskrift, ble helt supert! Fikk masse skryt for den til julefrokosten i dag, så tusen takk! :briller: :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...