Gå til innhold

Veggisburger


Anbefalte innlegg

Gjest Shadowlyn
Skrevet

Noen som har en god oppskrift til det fra bunnen av?

Finnes ingen veggisalternativer her jeg bor og jeg får besøk av søsteren min (som er vegetarianer) om noen uker og vil prøve å overraske henne litt.

Andre vegetarianeroppskrifter tas imot og! :)

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest
Skrevet

Søk litt på nettet, så finner du masse oppskrifter! :)

Her er noen:

Nydelig Falafel-oppskrift:

Denne oppskriften gir fire porsjoner og lages på ca 40 minutter.

Ingredienser:

2 kopper kikerter

1/2 kopp burgul

5 fedd hvitløk

2 løk

stor bunt koriander

salt, pepper og rødt chilikrydder

Slik gjør du:

Legg kikertene i vann over natten. Dagen etter siler du av vannet, tørker dem og mikser dem til de blir finhakkede.

Tilsett resten av ingrediensene og fortsett å mikse slik at det blir en slags røre som du lar hvile i noen timer.

Like før gjestene kommer varmer du en panne skikkelig godt og heller på litt olje.

Lag små «biffer» av røren og stek i panna (de blir gjennomstekte, uten at du brenner dem på utsiden).

Server gjerne i pitabrød med tomat, mynte og masse taratour-saus.

Hveteburger:

1 l. vann

5 dl. hel (bulgur)hvete

2 ss. olje

1 løk, finhakket

4 gulrøtter, kuttet opp i små terninger

1/2 kålhode, kappet i biter

3 ss. soyasaus

1 ts. hvitløkspulver

Slik gjør du:

Kok vannet i en stor kjele. Tilsett hveten, som kokes til den er myk, og har tatt til seg vannet (ca. 20 minutter). Sett den så tilside.

Sett ovnen på 180 grader. Hell oljen i en gryte med tykk bunn, og stek løken over middels varme i tre minutter. Tilsett gulrøttene og kålstrimlene, og stek det hele i 7-10 minutter. Strø over krydrene, og fjern gryta fra varmen.

Bland så i hveten. Form deigen til burgere i ønsket størrelse. Disse legges på et smurt bakeark, og stekes 10 minutter, snus rundt, og stekes i 10 minutter til.

Dansk oppskrift på vegetarburger:

250 g røde linser

425 g kikærter

2-3 dl. rasp

1-2 stk. æg

3 spsk koriander

2 stk. løg

3-4 fed hvidløg

1 1/2 - 2 spsk tandorimix

6-7 spsk persille

1 spsk ingefær

tomatskiver, agurkeskiver og evt. romaine salat til pynt

Kog de røde linser i ca. 10. minutter. Hvis du bruger tørrede kikærter, vand dem ud helst dagen før. Kog dem til de er møre. Pil løg og hvidløg. Hak hvidløg og skær det almindelige løg i skiver. Sauter begge dele i varm olie og tilsæt tandorimix. Blend det sammen med kikærterne, halvdelen af de røde linser og æg. Kom massen op i en skål og tilsæt hakket persille, koriander, salt, peber, ingefær, olie, rasp og de sidste linser (dem der ikke er blendet). Hvis farsen er lidt for våd tilsæt evt. mere rasp, mel eller kikærtemel. Hæld olie på en pande og lad det blive meget varmt. Form dine bøffer og steg dem med sprød skorpe på begge sider.

Dressing

1250 g crème fraiche 18%

4 spsk persille

1-2 spsk koriander

1-2 fed hvidløg

3/4 dl piskefløde

salt og peber

Bland crème fraiche og piskefløde med hakket persille, hakket koriander, presset eller skåret hvidløg og salt og peber.

Skrevet

Ta en prat med Pulver...

Hun kan endel tror jeg..

Stikker sikkert innom tråden i morgen eller noe, vet hun er litt opptatt nå:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...