Gå til innhold

Mandelbunn


Maeve

Anbefalte innlegg

Vet ikke hva jeg gjør feil, men bunnen går i stykker når jeg skal ta den ut av formen.

Er det noen som har en god oppskrift på Suksessterte?? Det er bunnen til denne kaken jeg gjør noe gærnt med!!! Sukk........ :oops:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mandelbunner blir ofte veldig sprø, spesielt de med eggehvite og lite mel. Oppskriften du bruker er sikkert helt OK.

Jeg pleier å legge bakepapir i bunnen av formen. Skjær til en akkurat passe stor sirkel, slik at papiret ligger helt nedi formen. Hvis det blir luft mellom papiret og formen, blir kaken ikke skikkelig stekt, for luften isolerer for varmen. Jevn røren fint utover, for den flyter ikke noe særlig utover av seg selv.

Stek kaken etter oppskriften. Når den kommer ut av ovnen, tar du av ringen på springformen, legger et fat over kaken og hvelver den deretter. Vips, så ligger kaken der, til og med med den jevne siden opp. Og det syns jeg er en fordel med tanke på pyntingen. Så tar du av bakepapiret, det er mye lettere å ta av et bakepapir enn en metallkakebunn uten at kaken går i stykker.

Lykke til!! :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...