Gå til innhold

Oppskrift på kokosmakroner


Tjorven

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

KOKOSMAKRONER

4 eggehviter

2 dl sukker

4 dl kokosmasse

Visp eggehvitene lett sammen i en kjele

Tilsett sukker og kokos

Sett kjelen over svak varme, og rør massen til den blir blank og seig

(ikke kok den da dere.......)

Settes i små topper på en stekeplate (smurt el. med bakepapir)

Stekes gylne - 180 grader - ca 12 min - midterste ribbe.

Kakene skal være sprø utenpå - og seige inni!

NAM NAM

Disse bakte jeg på 20 min i går kveld - ca 50 stk - og de ble helt "himmelsk" gode ...........

Hilsen Ingrid E. Hovig! :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Brunhilde

Dette er den oppskriften jeg har landet på etter å ha prøvd flere, litt arbeid er det, men vel verd strevet. Det blir ca 50 stk.

3 eggehviter

300 gr melis

300 gr kokos

Visp eggehvitene halvstive, sikt over melisen og visp videre over damp til massen blir som en krem. Visp til blandingen er avkjølt. Blad kokosmassen forsiktig i. Settes i små topper (med 2 teskjeer) på bakepapir og LA STÅ 2 TIMER før steking. Stek ved 160 grader i 15-20 minutter. (Hvis du liker det, kan du pensle undersiden med smeltet sjokolade når de er kalde).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest LoisLane

Oppskriften bak på kokospakkene en får kjøpt på Rema er skikkelig god. Har allerede spist opp første ladning!

Den oppskrifta er med eggeplommene i tillegg til hvitene, men de blir seige og gode for det.

Tror jeg må ned i kakeboksen en tur, jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppskriften bak på kokospakkene en får kjøpt på Rema er skikkelig god. Har allerede spist opp første ladning!

Den oppskrifta er med eggeplommene i tillegg til hvitene, men de blir seige og gode for det.

Tror jeg må ned i kakeboksen en tur, jeg...

Jeg prøvde den oppskriften i går, men kakene ble helt paddeflate... Hva i alle dager gjorde jeg galt tro?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg laget i går kveld en helt annet oppskrift og de ble kjempegode.

Den stod bakpå en pakke jeg kjøpte på OBS, og dette er oppskriften:

200 gr sukker

250 gr kokosmasse

4 eggehviter

Alt skulle i en kjele på svak varme, der man rørte grundig til massen ble lunken. Så stekte jeg de i ovnen på vanlig måte. De ble vanvittig gode, og akkurat sånn kokosmakroner skal være!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager også kokosmakroner med kun sukker, eggehvite og kokos som varmes opp i kjele. Disse blir seige og gode.

Jeg oppbevarer alltid mine i fryseren for da holder de seg seige hele tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å bake de 1-2 uker før jul og de holder iallfall til i begynnelsen av januar. Kakene blir nemlig ikke så gamle hos oss :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...