nostalgia Skrevet 8. desember 2002 #1 Del Skrevet 8. desember 2002 Vi hadde laget hjemmelaget karamellpudding etter oppskrift jeg fant på en oppskriftsside på internett i går - hadde den til dessert etter pinnekjøtt middag i kveld. MEN det ble en stor skuffelse! den var ikke god i det hele tatt!! Har da laget dette mange ganger før - og de har blitt veldig gode.. men, i år fant jeg ikke oppskriften jeg har brukt før. Noen som har en oppskrift som de vet er veeeeldig god og som vil dele den med meg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pulverheksa Skrevet 9. desember 2002 #2 Del Skrevet 9. desember 2002 Denne har jeg brukt noen ganger med stort hell. Lykke til. Karamellpudding á lá Andersen Til en 2 liters form Ingredienser karamellsaus · 500 gr. sukker · 2 dl. vann Ingredienser karamellpudding · 125 gr. sukker · 5 dl Husholdningsfløte (22%) · 5 dl Vikingmelk · 6 eggeplommer · 4 egg · 1 vaniljestang Gjør som følger Lag karamellsaus: Ha sukker og vann i stekepannen. Skru varmen på fullt og karamelliser sukkeret. Når sukkeret er passe brunt (tar en god stund da endel av vannet må fordampe), helles sukkeret opp i formen. Dekk hele innsiden av formen med sausen, slik at sausen lager et karamellag rundt hele formen. Sausen blir hard. Lag pudding: Kok opp fløten og Vikingmelken, sukker og vaniljestang (vaniljestangen brytes i små biter). Pisk eggeplommer og egg. Hell melkemassen opp i eggene. Litt og litt om gangen samtidig som du rører. Sil vesken opp i formen. Puddingen stekes i ca. 1 1/2 time (til 2 timer) på 125 grader celsius. Formen må stå i vannbad. Det er viktig at vannbadet ikke koker, da dette vil gjøre puddingen porøs (Husk: det er en kremete pudding som er SNADDER). Når puddingen er ferdig stekt skal den avkjøles - og hvile. Ved servering skjærer du forsiktig rundt kanten av puddingen, og snur det hele over på et serveringsfat. All sausen som i forkant ble helt i formen (for så å stivne) er nå blitt flytende - og smaker yummi! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 9. desember 2002 #3 Del Skrevet 9. desember 2002 OG jeg lager karamellpudding til samme oppskrift, bare med h-melk. Mage bruker vanlig fløte i puddingen og da blir det for meg en ekkel hinne inne i ganen når den spises. Et slags fettlag, ved å bruke bare h-melk unngår du dette. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nostalgia Skrevet 10. desember 2002 Forfatter #4 Del Skrevet 10. desember 2002 *takker og bukker for svar & oppskrifter* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå