Gå til innhold

Storbrann i Trondheim


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Huff!!!

Dette er jo den andre brannen på kort tid i Trondheim sentrum som starter i ei frityrgryte.

Får helt vondt inni meg av å se bildene :cry:

Deppa Trifolii :sur:

Her er det mere www.adressa.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt vilt!

Først vektern, så bybrua og nå selve kjernen av sentrum.

Ingen tvil om at julehandelen for x antall butikker har dårlige utsikter akkurat no...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er så lei meg jeg nå... :cry:

Trondheim ser helt annerledes ut; disse fine bygningene. Og midt i byen. Gatene vil være helt annerledes... :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff ja- tragisk med alle de fine trehusene! Et stort tap- slike bygninger kan rett og slett ikke erstattes!

Men kan som sagt ikke være helt godt for den frityr-kokke-mannen heller...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Også jeg som hadde gedigne planer med vennegjengen i Trondheim om å rocke News i romjula (egoismen lenge leve)! :o Akk.

Det er trist - jeg er glad i Trondheim.

Glad alle mennesker kom seg ut, trebygninger kan faktisk bygges opp igjen. Litt sjokkert ble jeg likevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen med vettet i behold, prøver å slokke brann i frityrgryte/ovn med pulverapparat, vel? :roll:

Tragisk start på brannen, og tragisk med alle trehusene...

Men jeg synes fortsatt at det var korttenkt å bruke pulverapparat... :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg stusset også litt da jeg hørte om pulverapparatet, men ble litt usikker etterpå.. Pulveret er jo tørt og det hensikt er å hindre tilgang av oksygen -uten bruk av væske (er det ikke så?). Og dermed skulle det kunne virke..eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Det står vist på pulverapparatet at det skal brukes på tørre gjenstander. På våte gjenstander (olje) skal det kveles med lokk.

Men hvem tenker på å lese hva som står der da, når en får litt panikk å skal slukke en brann. :-?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Originally posted by Madden: Synes virkelig synd på han stakkarn som stod ved utgangspunktet der altså! (gryta...)  

Synes synd på han innehaveren av kvartalet dere det brant jeg. Har selv brent meg på frityrgryte og vet hvor vondt det er. LITT av en sjokk-melding å få når jeg sto opp i dag ja;det brenner på en av mine favoritter blant utestedene i Trondheim!

Beklager posten min ovenfor,vet den var upassende;igjen beklager!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer litt på om hele Frakken gikk med, ser ut fra en artikkel i adressa som at det var de to øverste etasjene som ble skadd, mens første etasje fikk mest i kontordelen bakerst. For de satt visst og drakk kaffe etter innsatsen i pianobaren.. Pianobaren der er jo omtrent det eneste stedet med særlig liv på ukedagene..

Ikke glem Bør Børson som også brant for kanskje 5 år siden. Vet ikke om det var frityrgryte der også, men.. (Nå downtown)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Originally posted by VesleBråka: Vet ikke om det var frityrgryte der også, men..    
Nei det tror jeg ikke det var.Husker den brannen også,4-5 år siden ja tror jeg.

God natt alle sammen!!!! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er tragiske greier med brannen i Trondheim :cry:

Håper de bygger opp kvartalet i samme stil selv om det ikke kan erstatte de gamle trehusene. Det var jo nettopp disse husene som gjorde Trondheim sentrum så koselig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står i Adresseavisa ( http://www.adressa.no/nyheter/Bybrannen/ar...rticleID=397523 ) at det ble brukt et brannslukningsaparat som er beregna på frityrgryter.

Jeg må si jeg har vondt av kokken!! Han har sikkert gjort alt han kunne for å slukke, men så gikkdet så fryktelig ille likevel.

Jeg håper det skjer noe nå. Det har vært snakk om å forby restauranter i de gamle trehusene i sentrum, og i alle fall å forby frityrgryter på disse restaurantene. Jeg håper det kommer krav nå, som kan senke rissikoen for slike branner. Trondheim er en vakker by, og nå har vi ikke råd til å miste flere av de gamle husene på denne måten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det som er "riktig" å gjøre hvis det oppstår brann i ei frityrgryte, er jo å kvele flammene med et lokk...

Jeg bruker frityrgryta mi ofte, og skulle det mot all formodning begynne å brenne, så vet jeg hva jeg skal gjøre.

Tragisk at det hvert eneste år, må brenne ned noen hus på grunn av frityrgryter/smultbakst... :roll:

Likedan som det hvert år må brenne ned noen hus på grunn av uvettig bruk av fyrverkeri... :roll:

Jeg synes folk bør bruke sunt vett, jeg...

Men i denne saken, så synes jeg det er mer klanderverdig av de som tillater restauranter i gamle, verneverdige bygninger. Både i Trondheim og i andre byer... De bør også bruke sunt vett...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er "riktig" å gjøre hvis det oppstår brann i ei frityrgryte, er jo å kvele flammene med et lokk...  

Du har rett alfa, men ikke helt rett... I vanlige hjem er det riktige å kvele flammer i frityrgryter og liknende med lokk, og man skal selvfølgelig ha et logg liggende klart når man bruker slike, i tilfelle noe skulle gå galt. Men på restauranter har man ofte spesielle brannslokkingsaparater på kjøkkenet, og disse er bla. beregnet for å slokke fett/oljebranner og gassbranner. Dette fikk vi grundig opplæring i da jeg jobba på restaurant, så dette vet jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Originally posted by Ragnhild: Du har rett alfa, men ikke helt rett... I vanlige hjem er det riktige å kvele flammer i frityrgryter og liknende med lokk, og man skal selvfølgelig ha et logg liggende klart når man bruker slike, i tilfelle noe skulle gå galt. Men på restauranter har man ofte spesielle brannslokkingsaparater på kjøkkenet, og disse er bla. beregnet for å slokke fett/oljebranner og gassbranner. Dette fikk vi grundig opplæring i da jeg jobba på restaurant, så dette vet jeg.  
Helt enig Ragnhild! Vet det jeg også...nå!

Synd for kokken,innehaveren-En tragedie for byen... :cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...