Gå til innhold

Papadums


strilen

Anbefalte innlegg

Jeg har en ganske ny pakke Papadums som jeg kjøpte fordi jeg var nysgjerrig, men nå lurer jeg på hvordan jeg kan få laget en smakfull , god rett med disse kjeksene innkludert.

Gode forslag mottas med stor takk ! :blomst:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg spiser dem med all indisk mat, bare som tilbehør, dypper gjerne i raita eller noe sånt. Ellers er det godt bare som snacks med en dip.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 år senere...

Hei, disse "kjeksene" er deilige hvis du lager en dipp selv.

kutt agurk, løk, og litt pepperminte i små biter slik at de danner en slags salsa.

i tilleg tar du en nøytral youghurt og blander masse pepperminte i den også, som danner en dipp nr 2.

Disse er typisk indisk, og er en rett som serveres før man spiser middag, som er slags apertiff..... mega godt!

Jeg har en ganske ny pakke Papadums som jeg kjøpte fordi jeg var nysgjerrig, men nå lurer jeg på hvordan jeg kan få laget en smakfull , god rett med disse kjeksene innkludert.

Gode forslag mottas med stor takk ! :blomst:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, disse "kjeksene" er deilige hvis du lager en dipp selv.

kutt agurk, løk, og litt pepperminte i små biter slik at de danner en slags salsa.

i tilleg tar du en nøytral youghurt og blander masse pepperminte i den også, som danner en dipp nr 2.

Disse er typisk indisk, og er en rett som serveres før man spiser middag, som er slags apertiff..... mega godt!

Det du forsøker å beskive kalles raita og du mangler edel ingredienser :-)

Poppadums er ikke kjeks, det er enkelt forklart indisk flatbrød og er bakt med mel laget på linser. Det finnes både med og uten frø og skal friteres før servering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse blir hovedsakelig brukt som forrett i India, man får dem sammen med forskjellige typer dipp.

De kan også brukes sammen med de fleste retter i stedet for chapatti og naan, for eksempel til daal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg har spist det (mange år siden sist nå) så har jeg fått det servert som en slags forrett med forskjellige sauser/dipper. Den eneste jeg husker er mangochutney.

Så du kan jo for eksempel spise det som snacks eller forrett? Eller egentlig bare ha det ved siden av annen indisk mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du kan "poppe" dem i microen, så slipper du alt griset med frityr. Evnt pensle dem med olje først om du ønsker dem fettete. To av gangen oppå hverandre på en tallerken. Funker iallefall med den typen jeg pleier å kjøpe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Noen som vet hvor man kan kjøpe papadums?? Fikk plutselig veldig lyst på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Meny eller en hvilken som helst vanlig matbutikk har.

Anonymous poster hash: e5ed5...14a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...