Gå til innhold

masse rabarbra!


Gjest gjest1

Anbefalte innlegg

Gjest gjest1

Har mye rabarbra nå og trenger noen gode oppskrifter og forslag til hva jeg kan bruke den til. Og gjerne en oppskrift på en god rabarbrapai! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Rabarbrapai

150 g smør

350 g hvetemel

50 g sukker

3 eggeplommer

3-4 ss kaldt vann

1 kg rabarbra

3 dl sukker

2 ss potetmel

egg til pensling

perlesukker

Smuldre sammen smør, mel og sukker. Rør inn eggeplommene og vann til deigen får en fin konsistens. La stå kaldt 30 minutter. Kjevle ut til en leiv som kler en rund form. Skrell rabarbra og skjær i 2-3 cm biter. Fordel i formen sammen med sukker og potetmel. Skjær strimler av deigrestene og legg over som gitter. Pensle med egg og dryss på perlesukker. Stek nederst i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter. Server lunken med vaniljekrem til.

Rabarbrakompott

750 g rabarbra

3 dl vann

2,5 dl sukker

1 vaniljestang eller hel kanel

1 ss potetmel

½ dl kaldt vann

Trekk skinnet av rabarbrastilkene og skjær av det grove. Del stilkene i biter.

Kok opp vann, ca 1 dl sukker og vaniljestang eller kanel. Tilsett rabarbrabitene og la koke under lokk i 8-10 min.

Smak evt. til med mer sukker. Jevn med potetmel rørt ut i litt kaldt vann, rør godt i grøten mens potetmeljevningen tilsettes. Kok opp og hell kompotten over i en dessertbolle. Server med fløte, pisket krem, vaniljesaus eller is.

Rabarbrakake

250 g mykt smør

250 g sukker

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

4 egg

4 ss kaldt vann

8 rabarbrastilker

sukker, kanel og hakkede nøtter til pynt

Du trenger en liten ildfast form, på størrelse med «½ langpanne»

Varm stekeovnen til 180 ºC.

Skjær rabarbra opp i biter.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt tilslutt. Hell røren i bakepairkledt/smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker kanel og ev.hakkede mandler.

Stek på nederste rille 35-40 min.

Server kaken lun med krem eller is.

Ostekake med rabarbrafyll

50 g malte mandler

1 egg

75 g smør

75 g hvetemel

3 ss sukker

350 g rabarbra

125 g sukker

2 ss vann

2 ss maisenna

250 g naturell amøreost

85 g sukker

2 egg

2 ss hvetemel

1 ts vaniljesukker

2,5 dl kremfløte

Bunnen: Mal mandlene. Rør inn egg, sukker og hvetemel. Trykk deigen ut i en 22 cm springform eller en paiform. Det kan lekke litt ut av springformer, så sett den evt. på plate med bakepapir i ovnen. Stekes i 15 minutter på 200 grader.

Kutt rabarbraen i 1 cm biter og kok den opp sammen med vann og sukker. La den koke noen minutter til den begynner å gi fra seg væske og blir litt myk. Rør ut maisenaen i litt vann og tilsett dette.

Ostemasse:

Bland osten med sukkeret og tilsett ett egg om gangen. Tilsett hvetemel og kremfløte og rør til det er jevnt.

Legg rabarbramassen over bunnen som har stekt i 15 minutter. Hell deretter ostemassen forsiktig over. Stek videre ved 200 grader i 45 minutter. Kaken synker kanskje litt sammen når den kommer ut av ovnen.

Serveres lunken eller kald. Dryss melis over før servering.

Rabrabrasyltetøy

2 deler rabarbra

1 del sukker (eller bruk den mengden som passer deg)

Rens og kutt opp rabarbra. Legg rabarbra og sukker lagvis i kjelen og kok opp på middels varme. Skru opp varmen og kok til rabarbraen er mør. Rør ofte. Fyll på små varme glass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager ofte denne i rabarbrasesongen. :)

Rabarbrapai

6 dl hvetemel

1 dl sukker

1 1/2 ts bakepulver

190 gr mykt smør

2 egg

1/2 kg rensket, oppdelt rabarbra

1 1/2 dl sukker

2-3 ss potetmel

Arbeid sammen ingrediensene til deigen (det kan gjøres for hånd med smuldring etc, eller i foodprocessor), klem ut 2/3 av den i 24 cm springform. Legg rabarbraen i deigskallet, bland i sukker/potetmelblandingen (du kan evnt holde av litt av sukkeret når du bruker ung, sped rabarbra). Lag gitter og kant rundt av resten av deigen. Stek paien på nederste rille ved 200 grader i ca. 45 min. Server varm/lunken med vaniljeis.

(Det blir rikelig med deig, forresten, dette er nemlig 1 1/2 porsjon deig i forhold til den opprinnelige oppskriften, som var litt snau).

Ellers er smuldrepai også godt med rabarbra - da koker jeg gjerne kompott først av rabarbraen med kanelstang, stjerneanis og/eller vanliljestang (en eller flere :) ). Her har jeg imidlertid ingen favorittoppskrift å komme med - veksler mellom flere - men kanskje andre har?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1
Betyr det at jeg slipper å lage dessert? ;)

Tja, hvis du har lyst på rabarbrapai til dessert så kan jeg lage det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest gjest1

piaf! I paien din, er det riktig at paideigen ikke skal forstekes før jeg har i fyllet? Er vent til at de fleste paier skal forstekes, så best å spørre for sikkerhets skyld. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

piaf! I paien din, er det riktig at paideigen ikke skal forstekes før jeg har i fyllet? Er vent til at de fleste paier skal forstekes, så best å spørre for sikkerhets skyld. :)

Det stemmer, ja, oppskriften er uten forsteking, fungerer bra. :)

Har imidlertid prøvd å lage den på samme måte med frossen rabarbra, og da ble bunnen vassen.

Endret av piaf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rabarbrakake/pai

Det står at du skal ha sjokolade på toppen - det vil eg ikkje anbefala, det falt i alle fall ikkje i smak hos oss. Men utan sjokolade er denne kjempegod! Foreldra mine får bare meir og meir rabarbra kvart år, og dei har denne som favoritt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg tar en enkel eplekakeoppskrift og bytter eplene med rabarbra i stedet for. Dødsenkelt og dødsgodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jordbær- og rabarbrasuppe (dessert) er kjempegodt :)

Men har dessverre ikke noen oppskrift...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest -eline-

Jeg har laget denne i forskjellige varianter (med basilikum i stedenfor salvie etpar ganger), nyyydelig! Har alltid fått mye skryt i hvertfall, laget den senest i går :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Rabarbrakake

1/2 kg rabarbra

1 dl sukker

Saft og revet skall av en appelsin

1 ts støtt ingefær

Rabarbraen skjæres i 1-2 cm lange biter og legges i ildfast form.

Sukker, skall av appelsin og ingefær blandes og drysses over.

Drypp over appelsinsaften.

Deig.

100 gr smør el. margarin

2 1/2 dl (ca 150 gr) hvetemel

3 ss sukker

Smør/marg og mel smuldres, bland i sukkeret. Dette skal være en grynete masse som drysses over rabarbraen.

Stekes ved 200 gr, i ca 40 min.

Server kaken lunken med krem eller is.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1
Jeg tar en enkel eplekakeoppskrift og bytter eplene med rabarbra i stedet for. Dødsenkelt og dødsgodt!

Samme gjør jeg, og hver gang tenker jeg at gudbedre nå var jeg snål med rabarbraen. Tror jeg skal lage kaken i dag.

Et tips for å unngå at rabarbraen blir treen med engang den blomstrer. Knekk blomsten av når den er på vei opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...