Gå til innhold

potetsalat


melina

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Her er oppskrift på Mammas potetsalat. Den er alltid populær når vi serverer den og nydelig til alt fra koldtbord til grillmat.

Jeg bruker kokte poteter i terninger, hardkokte egg i biter, hakket rødløk, hakket gressløk og maiskorn.

Det som gjør potetsalaten så god er hjemmelaget majones istedet for kjøpemajones. Det lager du enkelt ved å ha to eggeplommer i en bolle og tilsette litt salt og pepper og en liten teskje sennep (jeg bruker Colmans sennepspulver, men Dijonsennep er også greit, ikke pølsesennep). Så bruker jeg elektrisk håndmikser og visper inn olje, først dråpevis og siden i en tynn stråle. Jeg bruker vel 2,5-3 dl olje tilsammen, jeg bruker 50/50 god olivenolje og en nøytralolje (maisolje), bare olivenolje blir for skarpt. Når all oljen er vispet inn tilsettes litt sitronsaft og evt mer salt og pepper. Dette blandes i potetsalaten sammen med en spiseskjee balsamicoeddik, salt/pepper og lettrømme (kanskje et halv beger). Kjempegodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Denne er noe anderledes, men har alltid gjort lykken:

- kalde kokte poteter i terninger

- skivet purre

- kefir

- lettrømme

- salt og pepper

Kefir og lettrømme doseres til det hele har passe konsistens og smak. Salaten blir frisk og en anelse syrlig og nydelig til grillmat. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Noen som har oppskift på en potetsalat som passer noenlunde til følgende beskrivelse:

- lune/lunkne poteter i centimeter tykke skiver

- løk i skiver

- dressing av olje/eddik

- kryddergrønt

Fikk servert dette en gang og skulle gjerne hatt oppskrift (spesielt på dressingen)! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har oppskift på en potetsalat som passer noenlunde til følgende beskrivelse:

- lune/lunkne poteter i centimeter tykke skiver

- løk i skiver

- dressing av olje/eddik

- kryddergrønt

Fikk servert dette en gang og skulle gjerne hatt oppskrift (spesielt på dressingen)!  :)

Til to personer:

400 g kokte poteter i skiver

1 rød løk i tynne ringer

1 ss god eddik, helst balsamico

1-2 ss olivenolje

½ ts fransk sennep

friske urter

salt/pepper

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å lage denne, som er en lett potetsalat:

4-6 porsjoner

500g poteter

3 tomater

1 boks mais

1 grønn paprika

Issalat

Dressing:

5 ss olje

2 1/2 vineddik

1 ts salt

1 hvitløksbåt

nymalt pepper

Sjær de kokte potetene i terninger, tomatene i båter og paprikaen i strimler. Sil av maiskornene og strimle issalaten.

Bland alle ingrediensene i en bolle. Visp sammen olje, eddik salt, hvitløk og pepper.

Bland sausen i salaten med to gafler. Smak til. La den stå og trekke ca 30 min før servering.

Salaten kan serveres tli grill, spekemat, eller faktisk som egen rett med litt godt brød og rømme til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Denne er kjempegod:

Dansk gul potetsalat.

Del kokte avkjølte skrelte poteter opp i skiver (best med nypoteter seff)

Lake:

2 eggeplommer

1 ts fransk sennep (vanlig kan også brukes, da litt mer, smak deg fram)

salt

anelse sukker

2 ss olje

4 ss god eddik (12% er best, kan bruke 7%)

hvit pepper

2 hakkede/revne løk

presset hvitløk etter ønske

Rør laken godt. Bland lake og poteter, smak til med salt og pepper. Gressløk setter en fin finish på retten. Passer veldig godt til grillmat, særlig pølser, øl og annet snask.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

Jeg koker poteter og kutter i terninger og har oppi finhakket sylteagurk og purre. Også bruker jeg rømme som jeg smaksetter med litt av kraften fra sylteagurken, litt salt og litt pepper og heller over. *nam nam*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest
Denne er kjempegod:

Dansk gul potetsalat.

Var i Danmark i sommer, og den kjøpe-potetsalaten vi kjøpte der var heeelt nydelig i forhold til den norske. Har enda ikke fått den ut av hodet...

Lurer på om denne Dansk gul potetsalat er noe lignende??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fruktfat

jeg bruker

1 boks lettrømme

2 pakker (lett) majones

hakket sylteagurk

grov sennep

kokte egg

masse kokte poteter i terninger

nykvernet pepper på toppen

jeg bruker sylteagurk, sennep, egg og poteter litt etter smak. MYE potet, så mye at rømmen/majonesen bare er for at det skal henge sammen. (synes det er så mye majo i kjøpe-potetsalat, så bruker å blande ut den også med poteter)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Hei - jeg tenkte å lage potetsalat, og lurer på om det er ok å bruke grov Dijon-sennep; som er litt søtere enn den "fine"?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei - jeg tenkte å lage potetsalat, og lurer på om det er ok å bruke grov Dijon-sennep; som er litt søtere enn den "fine"?

Du kan bruke den sennepen du vil, så lenge du liker smaken. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Gjest
Du kan bruke den sennepen du vil, så lenge du liker smaken.  ;)

Takk for raskt svar! Jeg tenker at den kanskje blir litt søt, men eddik og sylteagurker vil kanskje veie opp... Det er jo ellers en god sennep.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

... i tillegg lurer jeg på om rapsolje går som nøytral olje..?

Ja, rapsolje er en nøytral olje, men du kan få en kaldpresset versjon med mer smak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...