Gå til innhold
Problemer med registrering ved bruk av windows mail (hotmail, live, outlook) ×

Hvordan lage ertestuing?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har en oppskrift?

Skrevet (endret)

Enkel ertestuing (4 pers.)

3 dl tørre erter (legges i vann over natten)

1 dl melk

1 ss hvetemel

1 ts salt

Dekk ertene med kaldt vann og kok dem møre. Lag jevning med melk og mel. Rør inn og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt.

Endret av Arkana
Gjest splæsj
Skrevet

En boks hermetiske erter av hvilken som helst type. Ta vare på laken. Mos ertene. Tilsett pepper og ev muskatt. Spe på med laken til pureen er slik som du vil ha den.

Skrevet

Takk til dere begge. :)

Skrevet
En boks hermetiske erter av hvilken som helst type. Ta vare på laken. Mos ertene. Tilsett  pepper og ev muskatt. Spe på med laken til pureen er slik som du vil ha den.

Det du beskriver er vel ertepure, ja, og ikke ertestuing? Det jeg forbinder med ertestuing er noe a la det Arkana la ut oppskrift på.

Det kan forresten være godt med noen gulrotbiter i ertestuingen, spesielt hvis den skal spises til kjøttkaker i brun saus.

Gjest Sabia
Skrevet (endret)

Jeg bruker frosne erter, og koker etter anvisning på posen. Knuser ertene med stapper eller gaffel. Rør inn smør, sukker, salt og litt pepper. Veldig godt!

Endret av Nivea
  • Liker 1
Gjest Gjest
Skrevet
Enkel ertestuing (4 pers.)

3 dl tørre erter (legges i vann over natten)

1 dl melk

1 ss hvetemel

1 ts salt

Dekk ertene med kaldt vann og kok dem møre. Lag jevning med melk og mel. Rør inn og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt.

Koketid 5-6 min? mener du vanlig tørre erter? de trenger jo timer

Skrevet
Koketid 5-6 min? mener du vanlig tørre erter? de trenger jo timer

Du må nok lese oppskriften en gang til. ;)

Skrevet
Enkel ertestuing (4 pers.)

3 dl tørre erter (legges i vann over natten)

1 dl melk

1 ss hvetemel

1 ts salt

Dekk ertene med kaldt vann og kok dem møre. Lag jevning med melk og mel. Rør inn og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt.

For de av oss som er litt late eller ikke så gode til å planlegge går det helt fint å bruke hermetiserte tørkede erter som du slipper å legge i vann over natta.

Jeg har aldri laget ertestueing med tørre erter, så om det blir like godt vet jeg ikke...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...