Gjest Gjesta Skrevet 5. mai 2006 #1 Skrevet 5. mai 2006 -da skal man bruke soyaolje ikke sant? Og ikke olivenolje? *hukommelse er noe dritt*
Gjest Fruktfat Skrevet 5. mai 2006 #2 Skrevet 5. mai 2006 riktig, olivenolje tåler ikke så høye temperaturer og brenner seg. om du skal fritere i frityrgryte får du også kjøpt egen frityrolje.
Gjest Gjesta Skrevet 5. mai 2006 #3 Skrevet 5. mai 2006 Takk, det var det jeg mente, men ikke ville sverge på ..... Jeg skal frityrkoke botetbiter i en vanlig kasserolle, skjønner du. Tusen takk for svar
mito Skrevet 5. mai 2006 #5 Skrevet 5. mai 2006 (endret) Unngå soyaolje, det er hovedsakelig flerumettet fett som er temmelig ømfintlig for høye temperaturer. Det samme gjelder solsikkeolje. Endret 5. mai 2006 av mito
Gjest Gjesta Skrevet 5. mai 2006 #6 Skrevet 5. mai 2006 Maisolje har jeg blitt anbefalt, det skal lukte mindre.
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 5. mai 2006 #9 Skrevet 5. mai 2006 Hvor kjøper man maisolje da? ← De har det på obs! Ellers så har de frityrolje der også, tror det er palmeolje.
Gjest Gjesta Skrevet 5. mai 2006 #11 Skrevet 5. mai 2006 Jeg bruker å kjøpe maisolje på kanne i en asiatisk dagligvarebutikk.
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 5. mai 2006 #13 Skrevet 5. mai 2006 Det tror jeg... men prøv en liten ting først, for å være sikker. Og alltid ha et lokk klart i tilfelle det tar fyr (gjelder ikke bare med rapsolje )
Gjest Very Victoria Skrevet 5. mai 2006 #14 Skrevet 5. mai 2006 Rapsolje går kjempebra, solsikke og palmeolje er også fint. Unngå soya pga. lukta og oliven tåler ikke frityrtemp.
Gjest gjest1 Skrevet 6. mai 2006 #15 Skrevet 6. mai 2006 Bruker jordnøttolje til fritering, wok og annen steking på høy tempratur. Synes den tåler slike høye tempraturer best. Er man allergisk mot nøtter bør man derimot holde seg unna.
anetted Skrevet 6. mai 2006 #16 Skrevet 6. mai 2006 Jeg bruker både maisolje og solsikkeolje til fritering, de egner seg godt. Rapsolje kan også brukes, men pass på at denne ikke er kaldpresset.....men raps er en forholdsvis dyr olje da!!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå