Gjest Gjest Skrevet 5. mai 2006 #1 Skrevet 5. mai 2006 I en kokebok jeg har står det mange oppskrifter med filodeig. Hva er det? På en tyrkisk butikk kjøpte jeg i går noen tynne deigflak, av bare mel, vann og salt med andre ord ingen tynn butterdeig). Er det detter, eller noe annet?
Arkana Skrevet 5. mai 2006 #3 Skrevet 5. mai 2006 (endret) Filodeig er helt tynn deig som oftest laget av egg, vann, mel og salt og som brukes til alt mulig rart, f.eks. paier, i bakverk som baklava, til å lage pakker fylt med alskens godsaker (alt fra "middagsfyll" til desserter) osv. Du får dem i pakker med flere ark, som oftest rullet sammen. De ligger gjerne i frysedisken. Høres ut som det var det du fant. Filodeig tørker fort ut, så dekk med et fuktig klede underveis i matlagingen. Endret 5. mai 2006 av Arkana
anetted Skrevet 6. mai 2006 #5 Skrevet 6. mai 2006 Det er de som brukes til vårruller!!! Melet de lages av er rismel. Dette er en asiatisk vare. Kjempe fin og morsom. Kutt grønnsaker i små terninger og la de surre i olje en stund, til de er nesten gjennomstekte. Legg så en skje i midten på ett ark......knyt sammen deigen på toppen med en strimmel forvellet purre..... Sett på stekebrett og stek i ovnen på 200 grader til de er gyldne.... Dette er en morsom og anderledes grønnsak og servere.... Hvis du vil lage den klar dagen før må du avkjøle grønnsakene før du legger den på deigen, og la pakkene stå i kjøleskapet til du skal bruke dem.
Arkana Skrevet 6. mai 2006 #6 Skrevet 6. mai 2006 Det er vel wonton eller rispapir og ikke filodeig som brukes til vårruller? :klø:
Krista83 Skrevet 7. mai 2006 #7 Skrevet 7. mai 2006 Tror jeg skal prøve med på anetted sin oppskrift til uka. Det hørtes kjempe godt ut.
Gjest BFA Skrevet 29. juli 2007 #8 Skrevet 29. juli 2007 Hvorfor er det ingen som svarer på hvordan man lager filodeig, finner heller ikke svar i kokebøker eller på andre nettsider. Kan den bare kjøpes ferdiglaget?
salsera Skrevet 30. juli 2007 #9 Skrevet 30. juli 2007 (endret) Her står det beskrevet hvordan an lager filodeig. (Scroll litt nedover på siden) Grunnen til at ingen har skrevet hvordan man lager den, er nok fordi den skal kjevles papirtynn. Fortell gjerne hvordan det går hvis du forsøker! Endret 30. juli 2007 av salsera
Rainbow Brite Skrevet 30. juli 2007 #10 Skrevet 30. juli 2007 <span style='color:purple'>Det er vel wonton eller rispapir og ikke filodeig som brukes til vårruller? :klø: </span> Det "riktige" er vel filodeig, men her bruker vi gjerne rispapir, fordi det bruker vi til andre ting også. Det blir ikke helt likt, men godt. Filodeig er også veldg vanskelig å håndtere!
Gjest Gjest Skrevet 30. juli 2007 #11 Skrevet 30. juli 2007 Hvorfor er det ingen som svarer på hvordan man lager filodeig, finner heller ikke svar i kokebøker eller på andre nettsider. Kan den bare kjøpes ferdiglaget? Fordi TS ikke spurte om det. Hun skrev jo at hun hadde kokebøker med oppskrifter.
pusejenta Skrevet 31. juli 2007 #12 Skrevet 31. juli 2007 Min eks kjærestes mamma som er fra bosnia lagde egen filodeig. Jeg har engang sett et video klipp fra nettet av ei dame som lager det. Fra en liten deig klump blir hele det store kjøkken bordet dekket av et tynt tynt lag med deig. Skjønner ikke at dem klarer det, Noe som er godt er å bre ut deigen , legge på feta ost og spinat. Rulles sammen som kanel boller (blir som en pølse) så rulles denne sammen igjen i en spiral og stekes i ovnen...... nam nam Jeg har prøvd å lage filodeig men ikke vellykket, Har også kjøpt frossen men det ble heller ikke så veldig bra da denne deigen er vanskelig å jobbe med pga den tørker........
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå