Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har dere noen oppskrifter med sagogryn? Hva bruker dere sagogryn til? Fant en pakke innerst i skapet da jeg hadde opprydning! :ler:

Skrevet

Marte Knipe

1 liter helmelk

1 dl sagogryn

½ dl hakkede mandler

½ dl rosiner

1-2 ss sukker

Kok opp melken og dryss grynene i. La grynene koke til de er møre og har fått grøtkonsistens, ca. 15 minutter. Rør inn rosiner og mandler og smak til med sukker.

Hell grøten i en form, som er penslet tynt med olje og sett den kaldt så den stivner.

Hvelv puddingen på serveringsfat og server den med friske bær, rød saus eller syltetøy.

Skrevet

Jeg prøvde en lignende oppskrift som jeg fant på nettet i går:

1 liter melk, 1 1/4 dl sagogryn, litt sukker og vanilje. Kokte det i ca. 20 min.

Smaken ble bra, men konsistensen var for løs til at man kunne kalle det pudding. Det ble mer en slags grøt. Rosiner og madler høres godt ut.

Skrevet

Det pleier å stå en oppskrift på pakken, hvis du koker grynene med en vaniljestang og litt lime-skall (bare det grønne)

Dette er kjempegodt. La kremen avkjøle seg helt før servering og bland i litt pisket krem tilslutt....

Server med skogsbær som er varmet forsiktig opp med litt sukker i....slafs...

Skrevet

Lime høres friskt ut til. Takk for tipset!

Hvor mye melk bruker du? Pakningen har jeg kastet, jeg pleier å fylle alt over på glass, så jeg glad jeg husket var det var, da jeg så glasset gjemt innerst i skapet! :ler: Synes det ble litt vel flytende med det jeg brukte.

Men kan man bare bruke sagogryn til puddinger?

Gjest Gjesta
Skrevet

Sagogryn er en gammel, glemt skatt :)

Tror jammen jeg skal lage Sagogrynspudding med jordbærsaus til søndagsdessert!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...