Gjest Gjest Skrevet 29. april 2006 #1 Skrevet 29. april 2006 Jeg lurer på en ting.. Jeg har lyst til å legge frukt med i matpakka til sønnen min, men når den har ligget i flere timer blir den jo brun og uappetittelig.. Han er for liten til å skrelle selv, så jeg kan ikke sende med han uskrellet frukt. Finnes det tips om hvordan jeg kan pakke den slik at den ikke blir brun? Hjelper det med plast/folie? Hvis frukten ligger i en helt tett boks, går det an å fylle med vann? Holder den seg fin da?
Nella Skrevet 29. april 2006 #2 Skrevet 29. april 2006 Lag litt fruktsalat i stedet med appelsin i. Appelsinsaften gjør at de andre fruktene ikke blir brune. Evnt dupp eplet i appelsinjuice kanskje?
Gjest Elfrida Skrevet 29. april 2006 #3 Skrevet 29. april 2006 (endret) Sitronsaft! Legg frukten i boks med vann med sitronsaft eller stryk oppskjært sitron over fruktbitene og putt i en tett pose. Det hjelper på skrelte gulrøtter også. Appelsinsaft og limesaft gjør sammen nytta. KJempebra tiltak å legge frukt i matpakka forresten. Dessuten tror jeg det er større sjanse for at den blir spist hvis den er skrelt og oppdelt på forhånd. Endret 29. april 2006 av Elfrida
Gjest Gjest_Trådstarter_* Skrevet 29. april 2006 #4 Skrevet 29. april 2006 Tusen takk for råd! Ja, jeg tenkte at litt frukt kan gjøre matpakka litt mer intressant - og ikke minst sunn! Selvsagt frister det mer når det er tilberedt på forhånd. Det husker jeg fra min egen barndom, det var ingenting som hjalp så godt på frukt-lysta som når noen andre skrelte den først! Og så lenge gutten er så liten prøver vi å begrense inntaket av sprøytestoffer i skallet..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå