Gå til innhold

Hvordan få brownies jevnt stekt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har en kjempegod brownies-oppskrift som jeg har i en langpanne. Den skal steke på 160 grader i 30 minutter. Problemet er at etter de 30 minuttene er ferdig er cirka ti centimeter rundt kanten akkurat som den skal være (myk og saftig) og i midten er den flytende.

Veldig irriterende, for tar jeg den ut da så kan halvparten av kaken ikke serveres (men spises såklart, for smaker jo kjempegodt selv om den er rennende :sjarmor:). Lar jeg den være inne lenger sitter jeg igjen med en steinhard kant og midten slik den skal være.

Noen som vet hvordan jeg skal løse problemet? Alle andre kaker går greit i den ovnen..

Skrevet

Har ingen gode råd å gi deg, men fikk lyst til å prøve den, hvis du vil gi bort oppskriften da, :)

Skrevet (endret)

Såklart :)

Brownies

300 g smør

6 egg

9 dl sukker

4 ½ dl hvetemel

12 ss kakao

4 ½ ts vaniljesukker

½ ts salt

Smelt smør. Visp egg og sukker sammen. Tilsett hvetemel, kakao, vaniljesukker og salt. Til slutt har du i smeltet smør som er litt avkjølt. Stekes på 160 grader i 30 minutter, i en langpanne.

Prøvd mange forskjellige brownies-oppskrifter, med og uten sjokolade, men faller alltid tilbake på denne fordi jeg syns den er best :Nikke:

Endret av Rhiakath
Gjest gjest1
Skrevet

Klippe ut en firkant i et bakepapir og legge det over formen? ;)

Skrevet

Hvordan hjelper det egentlig? :klø: Er jo ikke toppen jeg har problemer med.

Gjest gjest1
Skrevet

Har sett engelskmenn gjøre noe slikt når de lager en sukkerbunn-aktig kake, og det er for å steke kaken jevnt (ikke bare toppen). Vet ikke om det hjelper, har aldri prøvd det selv.

Skrevet

Da tror jeg kanskje jeg skal forsøke det da :)

Gjest gjest1
Skrevet
Da tror jeg kanskje jeg skal forsøke det da :)

Si i fra om det fungerer da :) Eventuelt kan du kanskje krølle litt folie rundt kanten..?

Skrevet
Noen som vet hvordan jeg skal løse problemet?

Bruk to mindre former istedet for langpannen.

Skrevet
Bruk to mindre former istedet for langpannen.

Det samme skjer dessverre da og, kanten blir mye fortere ferdig enn midten.

Skrevet

Tusen takk for oppskriften, skal fortelle hvordan det gikk når jeg har laget den. :)

Skrevet

Sikker på at det ikke er oppskrift på kake ala sjokoladefondant? Da er det meningen de skal være rå, flytende i midten mens bare kanten er stekt.

Skrevet
Sikker på at det ikke er oppskrift på kake ala sjokoladefondant? Da er det meningen de skal være rå, flytende i midten mens bare kanten er stekt.

Helt sikker på det ja ;)

Skrevet

Høres nesten ut som om ovnen din som steker litt ujevnt. Er du sikker på at du har på riktig program? Prøv uten varmluft feks...

  • 4 uker senere...
Skrevet

Da har jeg prøvd oppskriften, nyyydelig og helt perfekt. Stekte den på nest nederste rille. Jeg får aldri til sjokoladekaker, men denne ble kjempefin.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...