Gå til innhold

Kanelbollar :)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei :)

Er det nokon som har ei skikkelig god kanelbolle oppskrift??

Eller oppskrifter til andre gode bollar??

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kanelsnurrer

150 g smør

5 dl melk

50 g gjær

½ ts salt

1½ dl sukker

2 ts malt kardemomme

13 dl hvetemel

smør/margarin, sukker, kanel

Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk og smeltet smør og rør gjæren ut. Tilsett sukker, salt og kardemomme. Bland i så mye mel at deigen blir glatt og smidig. La heve ca 30 minutter. Kna deigen godt og trill til en lang pølse som kjevles til en avlang leiv. Smør på smør/margarin og dryss over sukker og kanel. Rull sammen fra langsiden og skjær i 2-3 cm tykke skiver som legges på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Stek ved 225 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.

Skrevet

Takktakk :)

Den skal eg prøve idag :)

Skrevet

Denne oppskriften bruker jeg til all type søt gjærbakst. Den blir alltid like god og saftig.

Tante Bentes skolebrød

ingredienser:

100 g smeltet smør/margarin

1/2 l melk

50 g gjær

1 ts salt

2 ts kardemomme

1 dl sukker

1 egg

ca. 1 1/2 l hvetemel

eggekrem:

1 eggeplomme

20 g sukker

20 g hvetemel

2 dl melk

Lag vanlig gjærdeig. Eggekremen: Bland alt og kok opp. Stekes ved 225-250 grader til de er gylne.

Skrevet

Skulebolla med heimelaga fyll also? Supert.. No har eg litt å styre med i helga :)

Skrevet
Åååhh.. Vil også ha!

Ja det er berre å hive seg rundt å bake :)

Ditte blir ei skikkelig bakehelg :)

Skrevet

Jeg bruker Vigfa/ Dødspingvinen/ God Morgen Norge Wenche/ Ingrid Espelid sin oppskrift (det er blitt diskutert hvem den opprinnelig er sin. Jeg aner ikke og bryr meg egentlig ikke heller! :ler: ):

"Denne gir 20-25 boller, er veldig grei og fordoble.

100 g margarin

3,5 dl melk

50 g gjær

1 dl sukker

1 ts kardemomme

0,5 ts hornsalt (pleir å sløyfe den selv...)

500-600 g hvetemel (1 liter)

Smelter margarinen, og varmer melken til den er fingervarm. Så blnder jeg egentlig alt sammen sammen, ig det blir veldig godt. Jeg pleier å fordoble deigen, og bruke halvparten til boller, halvparten til kanelboller. Blir skikkelig godt."

Jeg dropper hornsalt, men tilføyer 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker.

Skrevet

Takk takk Arkana for ei super oppskrift!

Bollane blei kjempegode, luftige! :)

So eg bruka den oppskrifta idag og! Ihaa!! Men idag skal eg prøve å lage skulebolla av deiga, med heimelaga eggekrem :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...