Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

jeg har alltid kastet risen som har vært igjen etter middag.. men i dag fikk vi så mye... Tenkte jeg skulle være flink, og spare det da;)

Men hva skal vi bruke det til?

Kan jo stekes i morgen. Tips mottas med takk! Hva gjør jeg med risen inntil da? hvordan steke? hva passer bet inntil?

Ellers... er det noe dessert ol som er godt å bruke ris i? Vaffeloppskrift? lapper??

Videoannonse
Annonse
Gjest gjest 0
Skrevet

Stekt ris er kjempegodt!

Hiv oppi litt forskjellige grønnsaker (løk, paprika, mais etc) stek strimlet kylling og ha oppi 2-3 råe egg. Krydre gjerne med krydder eller bruk kikoman!

Skrevet

Stekt ris: Stek hakket løk, hvitløk og de grønnsakene du ønsker. Ha i risen og bland godt. Tilsett f.eks. kinesisk femkrydder, soyasaus o.l. Ha i et par vispede egg og stek til eggene er stekt i småbiter.

Rislapper (egentlig bruker man vel risgrøt her, men du kan sikkert bruke vanlig ris også, gir en annen smak da):

3 dl kaldt risgrøt

3 egg

½ dl hvetemel

½ dl sukker

½ ts bakepulver

½ ts vaniljesukker

½ ts salt

Bland alle ingrediensene i foodprocessor og la røren svelle i 15 minutter. Stek i litt smør og server lune med syltetøy (gjerne tyttebær) og rømme.

Ellers kan du bruke kokt ris når du lager kjøttboller, i stuffing til f.eks. kylling, i fyllet til kålruletter

Skrevet

"Gammel" ris er kjekt å slenge oppi gryteretter etc

Skrevet

Bland i gryte med brune bønner og litt krydder evt litt grønnsaker og kanskje litt tomater / tomatpure. Det gjør jeg alltid, bønner og ris er :sikle:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...