Gå til innhold

HASTER! Maisenna vs potetmel


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har en oppskrift på amaretter der jeg skal bruke maisenna. Kan jeg bytte dette ut med potetmel? Er det noe stor forskjell på det to?

Og en annen ting. Det står at jeg skal bruke strøsukker. Er dette vanlig farin/vanlig hvitt sukker?

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Strøsukker er jeg ikke sikker på. Tror det er det samme. Men du må IKKE bruke potetmel i stedet for maizena.

Maizena jevner væske slik at den blir tykkere, og tåler å koke. Hvis du har i potetmel og det koker, så har du seig og ekkel gele.

Skrevet

Strøsukker er litt større "sukkerkorn" tror jeg...lignende perlesukker...

Skrevet

Men hva når det er i småkakedeig som i amaretter?

Gjest Gjest_trådstarter_*
Skrevet

Potetmel istedet for maisenna funker greit i amaretti. :)

Gjest GreenSky
Skrevet
Og en annen ting. Det står at jeg skal bruke strøsukker. Er dette vanlig farin/vanlig hvitt sukker?

Ja, bare at sukkerkornene er større.

Skrevet

Ja, bare at sukkerkornene er større.

Siden svarene gikk så treigt i går, slo jeg opp i ordboka, og der sto det at strøsukker = farin. Fornøyd med det, jeg.

Skrevet
Strøsukker er litt større "sukkerkorn" tror jeg...lignende perlesukker...

Mulig hun har eldre oppskrifter. Før sa man alltid strøsukker om farin,men det er det samme som vanlig sukker. ser hun allerede har funnet ut av det

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...