Gå til innhold

meksikansk mat- din beste oppskrift


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

skal lage bursdagsfeiring for en kompis i mårra å i den anledning trenger jeg gode oppskrifter på meksikansk mat.. vi blir 6-8 stykker..

vil lage litt forskjellig og vanlig taco er en av tingene... kan noen hjelpe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Chili con carne (4 pers.)

300 g kjøttdeig

2-3 fedd hvitløk

1 liten rød chilipepper

1 ts oregano

2 ss hvetemel

1 boks hermetiske tomater

3 dl hvite bønner

2 løk

100 g bacon

1 ss paprikapulver

1,5 dl buljong

½ ts cayennepepper

Legg bønnene i bløt natten over. Kok dem i en time. Hakk løk og hvitløk og surr i panne. Tilsett kjøttdeig og bacon og stek det brunt. Finhakk chili og tilsett i kjøttet sammen med krydder og hvetemel. Tilsett tomater og buljong. Kok opp og la småkoke 6-8 minutter. Bland i bønner og la alt putre 10 minutter (sjekk at bønnene er møre).

Kylling Enchiladas (4 pers.)

1 pakke bacon

300 g kyllingfilet

1 løk

100 g champignon

1 rød paprika

1 hvitløksbåt

1 pose taco- eller burritokryddermix

1 ½ dl vann

1 glass salsa

1 pk tortillas

2 dl revet ost

½ dl vann

1 dl crème fraîche

Stek bacon i panne og ha over i en grute. Skjær kylling i biter og fres i panne ha også i gryten. Finhakk løk, press hvitløk, skjær champignon i skiver og paprika i terninger. Fres i en panne og bland med kjøtt og bacon. Tilsett ½ pose kryddermix, ca 1 dl salsa og vann. Rør godt og la surre på svak varme i ca 5 minutter. Fordel blandingen på tortillasene. Rull dem sammen og legg med skjøten ned i smurt ildfast form. Bland resten av kryddermixen med vann og kok opp under omrøring. Bland i ca 1 dl salsa og crème fraîche. Rør godt og la småkoke et par minutter. Fordel sausen over formen, strø revet ost over og stek ved 225 grader i 7 minutter på nederste rille.

Empanadas (4 porsj.)

400 g hvetemel

200 g kaldt smør i biter

1 ts salt

2 vispede egg

1 dl vann

300 g kokte moste poteter

300 g kjøttdeig

1 løk

2 egg

2 ts paprikapulver

2 ss persille

1 ts salt

pepper

1 chili

Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, egg og nok vann til en fast deig. La hvile i kjøleskap et par timer. Stek kjøttdeig og hakket løk og bland i de andre ingrediensene. Avkjøl noe. Del deigen i flere deler og kjevle ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med asjett/bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen. Pensle kanten med egg. Sett dem på stekebrett. Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...