Gjest Gjest Skrevet 21. april 2006 #1 Del Skrevet 21. april 2006 skal lage bursdagsfeiring for en kompis i mårra å i den anledning trenger jeg gode oppskrifter på meksikansk mat.. vi blir 6-8 stykker.. vil lage litt forskjellig og vanlig taco er en av tingene... kan noen hjelpe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 21. april 2006 #2 Del Skrevet 21. april 2006 Chili con carne (4 pers.) 300 g kjøttdeig 2-3 fedd hvitløk 1 liten rød chilipepper 1 ts oregano 2 ss hvetemel 1 boks hermetiske tomater 3 dl hvite bønner 2 løk 100 g bacon 1 ss paprikapulver 1,5 dl buljong ½ ts cayennepepper Legg bønnene i bløt natten over. Kok dem i en time. Hakk løk og hvitløk og surr i panne. Tilsett kjøttdeig og bacon og stek det brunt. Finhakk chili og tilsett i kjøttet sammen med krydder og hvetemel. Tilsett tomater og buljong. Kok opp og la småkoke 6-8 minutter. Bland i bønner og la alt putre 10 minutter (sjekk at bønnene er møre). Kylling Enchiladas (4 pers.) 1 pakke bacon 300 g kyllingfilet 1 løk 100 g champignon 1 rød paprika 1 hvitløksbåt 1 pose taco- eller burritokryddermix 1 ½ dl vann 1 glass salsa 1 pk tortillas 2 dl revet ost ½ dl vann 1 dl crème fraîche Stek bacon i panne og ha over i en grute. Skjær kylling i biter og fres i panne ha også i gryten. Finhakk løk, press hvitløk, skjær champignon i skiver og paprika i terninger. Fres i en panne og bland med kjøtt og bacon. Tilsett ½ pose kryddermix, ca 1 dl salsa og vann. Rør godt og la surre på svak varme i ca 5 minutter. Fordel blandingen på tortillasene. Rull dem sammen og legg med skjøten ned i smurt ildfast form. Bland resten av kryddermixen med vann og kok opp under omrøring. Bland i ca 1 dl salsa og crème fraîche. Rør godt og la småkoke et par minutter. Fordel sausen over formen, strø revet ost over og stek ved 225 grader i 7 minutter på nederste rille. Empanadas (4 porsj.) 400 g hvetemel 200 g kaldt smør i biter 1 ts salt 2 vispede egg 1 dl vann 300 g kokte moste poteter 300 g kjøttdeig 1 løk 2 egg 2 ts paprikapulver 2 ss persille 1 ts salt pepper 1 chili Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, egg og nok vann til en fast deig. La hvile i kjøleskap et par timer. Stek kjøttdeig og hakket løk og bland i de andre ingrediensene. Avkjøl noe. Del deigen i flere deler og kjevle ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med asjett/bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen. Pensle kanten med egg. Sett dem på stekebrett. Stek ved 200 grader i 10-15 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Petroline Skrevet 21. april 2006 #3 Del Skrevet 21. april 2006 En slump Coca Cola i kjøttblandingen bruker å være godt...! Tro det eller ei, men det funker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå