Gå til innhold

dampe grønnsaker


Anbefalte innlegg

Skrevet

hvordan kan jeg dampe grønnsaker uten å ha en slik rist nedi kasserollen?

jeg tror heller ikke jeg har nok folie til å pakke inn grønnsaker...

kan jeg ha grønnsaker og litt vann i en form med lokk og ha i stekeovnen? hvor lenge og mange grader i såfall?

skal ha b.la gulrøtter, purre, squash og paprika...

Videoannonse
Annonse
Gjest Varg-Menja
Skrevet (endret)

Damprist og folie ol er bare unødvendig ekstrautstyr for damping av grønnsaker, og det fungerer like godt uten. Putt grønnsakene i en vanlig kjele med 1-2 cm vann i bunnen, og sett den på en vanlig plate på høy varme. Sett på ett lokk, og la det koke, til nesten alt vannet er vekk. Dersom du liker å smørdampe hiver du oppi en smørklatt rett før det er ferdig. Hell av evt overflødig vann, eller så kan du la det stå på plata til det akkurat har kokt tørt. (Viktig at du følger med på slutten, men jeg synes det er det letteste.)

Dersom du skal dampe grønnsaker med ulik fasthet kan du prøve å la de harde grønnsakene dampe lengst, og hive opp de mykere mot slutten, men som regel funker det greit å ta alt samtidig.

Endret av Varg-Menja
Skrevet

det ble kjempegodt og grønnsakene ble akkurat passe, tok de hardeste først.

kommer til å gjøre det slik fra nå av. :)

Gjest Varg-Menja
Skrevet

Kult at det funket for deg også, selv har jeg nestet sluttet å koke grønnsaker etter at jeg oppdaget hvor mye enklere, raskere og bedre damping er. :)

Skrevet

Jeg pleier å legge spisepinner bortover på gryten og legge grønnsakene oppe pinnene. I gryten lar jeg vannet fosskoke + at jeg sprayer litt vann på grønnsakene med spruteflaske innimellom. Og så snur jeg de innimellom selvfølgelig:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...