Gå til innhold

Raspeballer


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Har noen en god oppskrift på raspeballer? Skal prøve og lage fra bunnen av for en gangs skyld... :)

Endret av The Pink
Skrevet

Det er forbausende enkelt.

Du rasper potetet (etter hvor stor porsjon du vil lage) Jeg pleier å raspe ett par kokte poteter også. Vet ikke hvorfor, har lært det hjemmefra.

Litt salt, og 50/50 hvetemel og byggmel, til "røren" blir passe fast. (til en skje kan stå oppreist alene i den)

På forhånd har du kokt opp en gryte med kraft ( koker vann og kjøtt). Så former du raspeballene slik du gjør med kjøttkaker, og lar dem koke i kraften.

Serveres med kålrabi stappe, salt kjøtt, bacon og smeltet smør.

Skrevet

Tusen takk.

Gleder meg masse til middag på søndag.

Gjest Gjesta
Skrevet

Ah, favorittmiddag da jeg var barn. Med kokt saltkjøtt, sprøstekt bacon og (jeg vet!) potet. :) Har aldri laget det fra grunnen av, men det finnes noen veldig gode fra Gilde e.l. i ferskvaredisken.

Skrevet

I dag blir det endelig raspeballer.

Og foreløpig ser det bra ut. De ligger i kjelen nå, og de har ikke falt fra hverandre. Nam nam, gleder meg til middag nå :)

Skrevet

Åh, jeg vil også ha! :) Og hvis det blir rester så pleide vi skjære dem i 1/2 cm tykke skiver og steke dem gyldne i panne - nydelig! :)

Skrevet

Hvordan ble raspeballene ? Fikk du det til ?

  • 5 uker senere...
Gjest Gjest
Skrevet

Det har kommet en pose med ferdig komlemel. Du tilsetter kun vann. Lar det svelle 10 minutter og legger komlene oppi kokende kraft der der trekker en liten time. En halv pose er nok til middag i to dager for to personer.

Endelig går det ann å lage komle til enmannshusholdinger også!!

Skrevet

Etter å ha lest de forskjellige oppskriftene på denne og den tidligere tråden har jeg et par ting jeg vil si:

Hvorfor i all verden bruker alle hvetemel i komlene/raspeballene (jeg bruker selv et tredje navn) sine? Det er da mye bedre med bare byggmel!!

Og det er jo helt unødvendig med salt i "deigen" for det får de jo av "kraften".

Og det er minst like godt å bare bruke saltet vann som å bruke buljongkraft!

Og hvorfor er det nesten ingen som bruker noe inni - en "dott". Det er fantastisk godt!! Mmmm... Beste med hele måltidet det, å komme inn til midten og finne det som er der.. Lettsaltet sideflesk er alller best....

Og er det ingen som bruker sukker eller sirup på? Dette er det eneste tilbehøret alle "må ha" der jeg kommer fra...

Men dette er bare mine tanker om retten da... vet jo innmari godt at vi har ulike tradisjoner rundt omkring (og som de fleste andre synes jeg min egen er den beste)...;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...