Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi koker alltid for mye ris hvis vi skal ha det til middagen. Hva kan vi bruke restene til?

Vil ikke bruke det neste dag som ris, men gjerne lage noe annet av det. Har du noen forslag?

Videoannonse
Annonse
Gjest LoisLane
Skrevet

Stekt ris? Blandes med kjøtt (okse, svin, kylling og reker kan brukes hver for seg eller kombineres) og grønnsaker, krydres og stekes.

Skrevet

Ris som har stått på middagsbordet blir alltid kastet her. Vil ikke risikere matforgiftning.

Hentet fra http://matportalen.no/Saker/1074170557.89

"Når risen oppbevares i romtemperatur (over 10 grader) kan bakteriene vokse og formere seg samtidig som enkelte av dem kan produsere kraftige giftstoffer. Disse giftstoffene er ekstremt stabile og selv om du koker eller steker risen etterpå vil giftstoffene ikke uskadeliggjøres, sier rådgiver Kjell Hauge i Mattilsynet.".

Videre:

"Desto lenger risen oppbevares i romtemperatur, desto større sjanse er det for at risen inneholder bakteriemengder som kan forårsake sykdom. Det beste er om ris kokes i små porsjoner etter hvert som det er bruk for den. Dersom man ønsker å tilberede kokt ris for senere bruk eller ta vare på rester, bør risen nedkjøles så raskt som mulig og oppbevares i kjøleskap.".

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...