Blueberry Skrevet 12. april 2006 #1 Skrevet 12. april 2006 Jeg har aldri prøvd med Auberginer selv, men skal lage Moussaka på hyttetur i helgen. Vet ikke hva folk liker best... Hva er din favoritt? Og har du evt en god oppskrift?
Blueberry Skrevet 12. april 2006 Forfatter #2 Skrevet 12. april 2006 Huff...tror jeg bare lager noe annet jeg...
Gjest gjest1 Skrevet 12. april 2006 #3 Skrevet 12. april 2006 Auberginer er min favoritt Noen blander jo også, men jeg synes det blir hetl feil hvis det er uten auberginer.
skrue Skrevet 12. april 2006 #4 Skrevet 12. april 2006 HeHe, skal lage det idag. Med auberginer og lammekjøttdeig. Blir ikke riktig ellers
Pusekatt Skrevet 12. april 2006 #5 Skrevet 12. april 2006 Kan man kalle det moussaka hvis man lager det med bare poteter da egentlig? Trodde aubergine var liksom en must-ingrediens, jeg.
Arwen Skrevet 12. april 2006 #6 Skrevet 12. april 2006 Vi lager alltid med potet. Er ikke glad i auberginer noen av oss.
Gjest Skya Skrevet 12. april 2006 #7 Skrevet 12. april 2006 Den ferdigpakken med poteter er best! Men nå er jeg veldig glad i poteter da, og så er det den som er mousaka for meg.
Arkana Skrevet 12. april 2006 #8 Skrevet 12. april 2006 Jeg veksler litt, synes det er godt med begge deler. Her er oppskriften jeg bruker: Moussaka (5-6 pers.) 800 g auberginer (ca 3 stk), evt poteter 500 g kjøttdeig (gjerne av lam) 2 løk 3 knuste hvitløksbåter 1 boks knuste tomater 2 ss tomatpuré ¾ ts salt litt pepper 4 dl melk 3 ss hvetemel ½ ts salt 2 ss smør litt revet muskat 2 dl revet ost + 1 dl til gratinering 2 egg 1 ts oregano ½ ts kanel 1 laurbærblad Skjær auberginene i skiver og stek dem i litt smør. Hakk løk og hvitløk og surr i olje. Legg i kjøttdeig og stek. Bland i tomater, tomatpuré og krydder. La putre i minst 15 minutter. Lag hvitsaus, smak til med krydder og ha i revet ost. Pisk eggene lett og bland i sausen. Fordel en tredel av aubergineskivene i bunnen av en ildfast form. Hell halvparten av kjøttsausen over. Et nytt lag auberginer, og så resten av kjøttsausen. Legg siste lag auberginer på toppen og bre den hvite sausen øverst. Dryss revet ost over til slutt. Stek ved 175 grader i 40-45 minutter. La den hvile noen minutter før servering.
Gjest Gjest Skrevet 13. april 2006 #13 Skrevet 13. april 2006 Det må være auberginer. Bruker omtrent samme oppskrift som arkana. Kanelen i hvitsausen er viktig. Pulverheksa ii
-Fisken- Skrevet 13. april 2006 #15 Skrevet 13. april 2006 Moussaka skal jo egentlig lages med aubergine, skal det ikke? Det med potet er ikke det en norsk versjon av moussakaen?
Arwen Skrevet 13. april 2006 #16 Skrevet 13. april 2006 Moussaka skal jo egentlig lages med aubergine, skal det ikke? Det med potet er ikke det en norsk versjon av moussakaen? ← Joda.. men vi liker potet best uansett hva som er riktig. Lager sånn ca den samme som Arkana
Gjest gjest1 Skrevet 13. april 2006 #17 Skrevet 13. april 2006 Jøss, ante ikke at dette egentlig var med auberginer jeg Vi har alltid med potet
Blueberry Skrevet 16. april 2006 Forfatter #18 Skrevet 16. april 2006 Oi, så det er noen som har vært hjemme i påsken også ja... Ser at potetene er vinneren, så får se om jeg skal prøve en blanding eller ei en gang. Enkel oppskrift da, så takk for den Arkana! Lett å gjøre glutenfri også jo...perfekt... Hmm....nå har jeg litt lyst på moussaka...
-Fisken- Skrevet 17. april 2006 #19 Skrevet 17. april 2006 Joda.. men vi liker potet best uansett hva som er riktig. ← Ikke noe galt med det, bare lurte jeg
apple Skrevet 17. april 2006 #20 Skrevet 17. april 2006 Eg er ikkje glad i aubergine, men synest poteter blir litt feil konsistens liskom, så eg brukar squash. Nam.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå