Gå til innhold

Svinestek til svigermor


Anbefalte innlegg

Skrevet

I kveld skal jeg lage krydret svinestek til svigermor. Er det noen som har gode tips til tilberedning, tilbehør, saus og vin? Vil så gjerne at det skal bli vellykket. :sjenert:

Tar gjerne imot gode tips til en relativt fettfri dessert som passer også. Hun kan ikke spise mye fettholdig mat...

Videoannonse
Annonse
Gjest gjest1
Skrevet

Nam, svinestek er godt! :)

Jeg bruker å lage en grytestekt svinestek, da blir den alltid saftig og fin. Jeg bruker en vanlig steik, du kan godt fjerne svoren, som jeg først bruner godt i en jerngryte. Tar ut steken, legger i løk, gulrot, sellerirot etc. i store biter. Legger steika oppå grønnsakene, legger godt med hvitløk og krydderurter (timina, rosmaring og persille, og salt og pepper) rundt og heller på kokenede vann men ikke så mye at det går opp på steika. Legger på lokk og setter gryta i ovnen 1-2 timer (avhengig av størrelsen på steik) på 180 grader.

Saus lager jeg av sjyen, helst en brunet saus av smør og mel. Krydderurter og hvitløk gir veldig god smak til sjyen, så jeg bruker lite annet krydder i sausen. Kanskje litt fløte, men det er ikke nødvendig! Sukkererter og stekt sopp er godt til, eller dampede grønnsaker.

Du kan selvflgelig krydre akkurat som du vil, men å steike i gryte med lokk synes jeg gir saftigst steik.

Gjest gjest1
Skrevet

Og forresten, har du ikke en stor nok gryte, kan du godt brune steika i panna og ha alt i en ildfast form som du dekker med al.folie. Poenget er at fuktigheten ikke skal fordampe, men bli i steika.

Husk å la steika hvile 20-30 min før servering.

Skrevet

Hva med fruktsalat eller sorbet til dessert?

Skrevet

Tusen takk for gode tips, onyx og pusekatt!

Da håper jeg dette blir vellykket. :)

Skrevet

Ovnsstekte potetbåter er forøvrig kjempegodt - kutt poteter i båter, vend dem i olivenolje, krydre med salt, pepper og rosmarin, og stek i stekeovn til de er møre - ca 20 min på 200 grader!

Veldig godt til svinekjøtt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...