Gjest Gjest Skrevet 10. april 2006 #1 Skrevet 10. april 2006 Går det greit å koke egg med gurkemeie? Det skal jo ikke sette smak... Noen som har prøvd? Eller er det enklere å bare ha løk-skrell oppi gryta - menes da de brune lakene??
marta Skrevet 10. april 2006 #2 Skrevet 10. april 2006 Gurkemeie eller annet som brukes for å farge eggene setter uensett ikke smak gjennom eggeskallet. Har du prøvd rødbeter? Da blir eggene røde.
Gjest Binna Skrevet 10. april 2006 #3 Skrevet 10. april 2006 For å få de gule så kan du legge løkskall i kjelen, det funker!
Gjest Gjest Skrevet 10. april 2006 #4 Skrevet 10. april 2006 Og påskeeggene må selvsagt kokes innpakket i løkskall for gul marmorering (ta en bit alu.folie, legg løkskall i, så egget og dekk med løkskall før du pakker sammen "pakken" og koker vanlig. Det er de tørre ytterskallene på løken som brukes. (Og rødløk gir rødlilla farge.) Hvis du har dårlig tid kan du hive løkskallene rett oppi gryta, da får eggene jevn farge. Bruk en stålgryte. Synes å huske at aluminiumsgryte ble misfarget. ←
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå