Gå til innhold

Gul mat i påsken


Anbefalte innlegg

Gjest Tita K
Skrevet

Siden det er påske tenkte jeg at jeg skulle forsøke å bare lage gule middager. I går hadde vi langpannepannekake med bacon så vi kan ha vanlige pannekaker en dag, men ikke hver dag.

Er det noen som har noe godt forslag til gule middagsretter?

Jeg har ikke lyst til å lage mat som inkluderer gul kondittorfarge.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva med en karrirett? For eksempel denne:

Kylling i karri. (to pers.)

3-400 gram kyllingkjøtt i passe biter - brunes.

2 ss smør

2 ss mel

1 syrlig eple

1 løk

kyllingkraft / -buljong (1/2 liter?)

karri etter smak (2 ts?)

Salt og litt pepper.

Smelt smør. Surr løken til den er blank og ha i eple skåret i små biter. Ha i karrien og la den surre med et par minutter. Dryss over mel og rør godt. Spe med buljong og kok opp. Ha i kyllingen og la det hele putre til kyllingen er mør. Serveres med ris.

Du kan selvfølgelig også steke kyllingen for seg og så servere sausen ved siden av, dersom du foretrekker det.

Enkelt og godt, og kylling må vel også kunne sies å være påskeaktuelt. ;)

Gjest LoisLane
Skrevet

Har bare et kaketips: Suksessterte.

Å ja, indisk hønsesuppe - er ikke den gul?

Skrevet

Fylte paprika (bruk de gule)

Når du koker ris, tilsett gurkemeie.

Boller med vaniljekrem

Skrevet

Pai/quiche med eggestand.

Skrevet

Og påskeeggene må selvsagt kokes innpakket i løkskall for gul marmorering (ta en bit alu.folie, legg løkskall i, så egget og dekk med løkskall før du pakker sammen "pakken" og koker vanlig.

Det er de tørre ytterskallene på løken som brukes. (Og rødløk gir rødlilla farge.)

Hvis du har dårlig tid kan du hive løkskallene rett oppi gryta, da får eggene jevn farge.

Bruk en stålgryte. Synes å huske at aluminiumsgryte ble misfarget.

Skrevet

det er en ris som er gul er det ikke??

Gryterett med gul ris :)

Eller en skikkelig middag med løvbiff, chips og Bearnie saus :)

Skrevet
det er en ris som er gul er det ikke??

Gryterett med gul ris :)

Jeg har aldri sett noen spesiell ristype som er gul, men det er veldig vanlig å koke ris med safran eller gurkemeie, som begge gir knallgul ris (safran gir i tillegg god smak, men da bør man jo tilpasse hva man serverer til). Men gul ris som tilbehør er jo absolutt en god idé. :)
Gjest Tita K
Skrevet

Takk for alle de gode ideéne. I dag tror jeg det blir kylling i karri. :sikle:

Gjest Virvel
Skrevet

Gurkemeie eller safran kan brukes i potetmos også.

Skrevet

Ostesmørbrød med gul paprika...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...