Gå til innhold

Arkanas sitronmarengspai


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest

Noen som har proevd den?

Jeg hadde problemer med aa faa til sitronkremen. Den ble for flytende. Hva gjorde jeg galt?

Skulle marengsen egentlig vaere saa myk? Den smakte veldig godt, men jeg trodde den skulle bli hardere/toerrere, som pikekyss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis kremen blir for tynn har du ikke varmet den nok etter at du hadde i eggeplommene. Bruk svak varme og rør hele tiden til kremen tykner.

Marengsen skal være myk ja. Seig på toppen, og nærmest ustekt i midten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Amerikansk sitronmarengspai

3 dl hvetemel

150 g smør

1 eggeplomme

1 ss kaldt vann

3 dl vann

2 dl sukker

saften av 2 sitroner (1 dl)

4 strøkne ss maisenna

4 eggeplommer

revet skall av 2 sitroner

2 ss smør

5 eggehviter

1 ts vaniljesukker

1,5 dl sukker

Smuldre sammen mel og smør, tilsett eggeplomme og vann og bland raskt sammen. La hvile kjølig minst ½ time.

Bland vann, sukker, sitronsaft og maisenna. Kok opp under omrøring og la koke et par minutter. Ta kjelen av varmen og pisk i en eggeplomme av gangen. Sett kremen tilbake på platen og kok opp under omrøring, kremen skal tykne, ikke koke. Ta av platen og rør i sitronskall og smør, la avkjøles.

Trykk deigen ut i en usmurt 24 cm paiform. Prikk med en gaffel og stek ved 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl. Fyll med kremen og sett i kjøleskap til kremen er stivnet. Så langt kan kaken forberedes.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukker og pisk videre til en tykk og seig marengs. Smør på paien og lag mønster med en gaffel. Stek ved 150 grader i 15-18 minutter. La avkjøles før servering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

Jeg syns marengsen er ekkel når den er slik bløt, så sist jeg lagde denne kaken kjøpte jeg inn sånne små pikekyss, som jeg satte på paien før servering.

Jeg syns det er bedre, men det er jo en smakssak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vilja :-)

For å få marengsen helt stiv bør du vispe i ca. 20 minutter. Det hjelper også å tilsette bittelitt salt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nei, nei, den må jo være myk! Hvis ikke er det ikke skikkelig lemon meringue pie!!!! Mmmmmmmmm!!! :sikle:

(og pikekyss er jo vondt!! :ler: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...