Gjest Gjest_ZINA_* Skrevet 6. april 2006 #1 Skrevet 6. april 2006 Hei, Jeg skal ha gjester og ønsker å prøve en ny og god kake som dessert. Har prøvd før følgende: drømme kake, ostekake, teramisu, gulrotkake. Alle gjestene mine var imponerte over resultatene, og vil derfor prøve noe nytt. Er åpen for forslag. Takk på forhånd for svar.
Gjest Gjesta Skrevet 6. april 2006 #2 Skrevet 6. april 2006 Eplekake eller oreokake? Burde ikke være så vanskelig å finne gode oppskrifter..
Gjest gjest1 Skrevet 6. april 2006 #3 Skrevet 6. april 2006 Denne kaka er bare helt fantastisk. Tror jeg skal bake den selv i helga Mocca- espresso kake Kakebunn (rund form, 24 cm) 2 egg 1 1/2 dl. sukker 150 gr usaltet smør 50 gr (halv plate) god mørk kokesjokolade 1 1/2 dl hvetemel 1/2 ts bakepulver Visp egg og sukker sammen til stiv eggedosis, smelt smør og sjokolade sammen i vannbad, la den smelte uten å røre i den, da korner den seg ikke, sikt sammen mel og bakepulver. Vend mel og bakepulver forsiktig inn i eggedosisen, tilsett smør og sjokoladeblandingen og rør godt sammen til en glatt røre. Hell røren i smurt form (Formfett på spray er supert til kaker som dette). Stek ved 175 grader i ca 30 min (kjenn med nål om kaken er ferdig). Ta den ut og avkjøl på rist, skjær langs kanten og ta den ut av formen. La kaken avkjøle seg og del den inn i 2 lag. Hvit sjokoladekrem: 40 gr usaltet smør 100 gr Freia Hvit Dronning Sjokolade 1 egg ca 75 gr. melis 1-2 ss fløte Smelt smør og sjokolade i vannbad på samme måte som til kakebunnen, sett kjelen på ett kjøkkenhåndkle og finn frem en god visp. Visp inn nesten all melisen, tilsett egget og visp til du får en silkeglatt blank glasur, tilsett resten av melisen og fløten( det er ikke sikkert du trenger følte i glasuren, den kan bli litt tynn) til du får en ganske tykk glasur og sett til side så den avkjøles litt. Lag 1/2 dl sterk espressokaffe og dynk kakebunnen forsiktig, spre den hvite glasuren utover og legg på den andre halvdelen av kaken. Sett kaken kaldt mens du lager den mørke sjokoladeglasuren. Mørk sjokoladeglasur: 50 gr usaltet smør 1 plate god mørkkokesjokolade (100 gr) 1 egg 75 gr melis 1-2 ts espressokaffe Mokkabønner (pynt) Denne glasuren lager du på samme måte som den hvite sjokoladekremen. Spre den utover kaken, og la glasuren renne nedover sidene av kaken. Sett kaken kaldt en stund så den får satt seg litt. Pynt kaken med Mokkabønner.
Arkana Skrevet 6. april 2006 #4 Skrevet 6. april 2006 Suksessterte 5 eggehviter 250 g melis 150 g malte mandler 5 eggeplommer 125 g sukker 1 dl fløte 1 ts vaniljesukker 150 g smør ½ plate kokesjokolade Stivpisk eggehvitene og vend inn mandler og melis. Hell i to 20 cm former og stek ved 180 grader i ca 20 minutter. Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok opp under svak varme. Rør hele tiden! Avkjøl kremen noen timer. Pisk romtemperert smør inn i kremen. Fordel kremen oppå kaken og pynt med raspet sjokolade. Verdens Beste - Kvæfjordkake 150 g sukker 150 g margarin 150 g hvetemel 5 eggeplommer 4 ss melk 1 ts bakepulver 5 eggehviter 200 g sukker hakkede mandler 1 pk romfyll 2 ½ dl kremfløte Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett så eggeplommene, hvetemel, melk og bakepulver. Kle en stor langpanne med bakepapir. Fordel deigen utover i et jevnt lag. Pisk eggehvitene og sukker til stivt skum og bre over deigen. Dryss over hakkede mandler og stek ved 180 grader til marengsen er gyllen. La kaken avkjøles i langpannen. Lag romfyllet og rør det forsiktig sammen med stivpisket kremfløte. Del kaken i to like deler og legg disse sammen med romkremen i et jevnt tykt lag mellom.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå