Gjest Leyla Skrevet 6. april 2006 #1 Skrevet 6. april 2006 Ja, hva gjør du? Jeg som er fra Vestlandet spidder pølser på bål. Men nå skjønner jeg at det er det ikke alle som gjør. Noen griller pølser på bål. Hvor er du fra, og hva gjør du?
Gjest Bellatrix Skrevet 6. april 2006 #2 Skrevet 6. april 2006 Man griller da pølse på bål. Er fra østlandet.
Malama Skrevet 6. april 2006 #3 Skrevet 6. april 2006 Tror jeg kanskje gjør begge deler jeg... (samme fysiske handling da altså...) alt ettersom....
Superlammet Skrevet 6. april 2006 #4 Skrevet 6. april 2006 Jeg spidder pølsa og griller den over bål. (Halvt østlending, halvt nordlending)
Gjest baby-E Skrevet 6. april 2006 #5 Skrevet 6. april 2006 det kommer ann på hva jeg har tilgjenglig. Har vi ikke rist, så spidder jeg pølsa, har vi det griller jeg pølsa Fra østlandet
Majka Skrevet 6. april 2006 #6 Skrevet 6. april 2006 Spidde pølse gjør jeg over åpen flamme på bål. Dvs når jeg trøkker pølsa innpå en pinne som er spikka spiss i ene enden. Grille gjør jeg på grillen.
Gjest Gjest Skrevet 6. april 2006 #7 Skrevet 6. april 2006 Spidde pølse gjør jeg over åpen flamme på bål. Dvs når jeg trøkker pølsa innpå en pinne som er spikka spiss i ene enden. Grille gjør jeg på grillen. ← Og hvor er du fra?
Nita Skrevet 6. april 2006 #9 Skrevet 6. april 2006 Spidde pølse gjør jeg over åpen flamme på bål. Dvs når jeg trøkker pølsa innpå en pinne som er spikka spiss i ene enden. Grille gjør jeg på grillen. ← Som jeg skulle ha sagt det selv og jeg er nordlending/vestlending som bor på østlandet
Gjest Gjest Skrevet 6. april 2006 #10 Skrevet 6. april 2006 Spidde pølse gjør jeg over åpen flamme på bål. Dvs når jeg trøkker pølsa innpå en pinne som er spikka spiss i ene enden. Grille gjør jeg på grillen. ← Samme fremgangsmåte her. Oppvokst og bosatt midt på østlandet (Lillehammer). Forøvrig smaker de spiddede pølsene best
Majka Skrevet 6. april 2006 #11 Skrevet 6. april 2006 Forøvrig smaker de spiddede pølsene best ← Absolutt! Gjerne med pinnebrød også
Arkana Skrevet 6. april 2006 #12 Skrevet 6. april 2006 Spidder selvsagt, som noen sier over her, skal jeg grille bruker jeg en grill. Poenget med bål er jo nettopp å spidde og den gode "brente" smaken. Er forøvrig nordlending.
monja Skrevet 6. april 2006 #13 Skrevet 6. april 2006 Spidde pølse gjør jeg over åpen flamme på bål. Dvs når jeg trøkker pølsa innpå en pinne som er spikka spiss i ene enden. Grille gjør jeg på grillen. ← Som jeg skulle sagt det selv. Er fra Trøndelag.
Gjest Gjest Skrevet 6. april 2006 #14 Skrevet 6. april 2006 Spidder selvsagt, som noen sier over her, skal jeg grille bruker jeg en grill. Poenget med bål er jo nettopp å spidde og den gode "brente" smaken. ← Enig! Er fra østlandet.
Gjest Leyla Skrevet 7. april 2006 #15 Skrevet 7. april 2006 Når jeg sier jeg spidder pølser, mener jeg å stikke pølser på en pinne og holde det over flammene på et bål. Da spidder jeg pølser. Når jeg legger pølser på en rist av metall, det være seg på et bål eller over en grill, da griller jeg pølser. Etter en diskusjon med en venninne, viser det seg at det finnes altså noen som kaller begge deler "å grille pølser". Jeg spør altså ikke hva som er best, for det er jo helt klart å spidde pølser på bål, som vi skal gjøre nå i påsken. :D
Gjest Gjest Skrevet 7. april 2006 #16 Skrevet 7. april 2006 Etter en diskusjon med en venninne, viser det seg at det finnes altså noen som kaller begge deler "å grille pølser". ← Jeg pleier å kalle begge deler å grille, men skjønte forskjellen i denne tråden.
Gjest Gjest Skrevet 11. april 2006 #17 Skrevet 11. april 2006 Spidde pølsa er det man fysisk gjør når man setter den på pinnen... Etterpå griller man pølsa på bålet... (evt flamberer) (er fra østlandet)
Gjest Elfrida Skrevet 11. april 2006 #18 Skrevet 11. april 2006 Spidde pølsa er det man fysisk gjør når man setter den på pinnen... Etterpå griller man pølsa på bålet... (evt flamberer) (er fra østlandet) ← Akkurat som jeg skulle sagt det selv!
Gjest Gjest Skrevet 11. april 2006 #19 Skrevet 11. april 2006 Jeg er fra østlandet. Hvis noen sier til meg at de skal "spidde pølser", da skal de banke opp pølsene og skjære de ihjel, slik at de blir istykkerrevne, tenker jeg. Jeg griller pølser!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå