Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet
:grine: Har en vanvittig lengsel etter kjøttdeig. går og tenker på taco og blandt annet hjemme lagede kjøttkaker. Er det noen som vet om det er trygt å spise kjøttdeig igjen????
Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest
Skrevet

kjøttdeig fra nordfjord har jo vært trygg hele tiden (det er jeg et levende bevis på). jeg spiste karbonadedeig senest ikveld! taco!

Skrevet

Hvorfor skal det ikke være trygt å spise kjøttdeig nå?

Så lenge den stekes godt så har det aldri vært noen fare heller...

Skrevet

Dessuten har de vel frifunnet Gildes kjøttdeig?

Spis i vei!

Gjest Binna
Skrevet (endret)

Kjøttdeigen har ikke vært "syndern. Men du er uansett trygg( i hele fremtiden så lenge du steker den godt. (I forbindelse med E- coli bakterien).

Endret av hæxa
Skrevet

Ja, husk å steke kjøttdeig godt.

Gjest Gjest
Skrevet

Og ha renslige rutiner på kjøkkenet ;)

Skrevet

Den har vært trygg hele tiden så lenge du stekte den skikkelig.... Og det vil den fortsette å være.

Gjest Elfrida
Skrevet

Det er vel ingen voksne som har blitt syke av denne e.colien som har vært aktuell i det siste. Dessuten viste det seg jo at det var spekepølse fra et visst slakteri som var synderen, og ikke kjøttdeig. Eller har jeg misforstått?

For øvrig mener jeg at karbonadedeig er et langt bedre produkt.

Gjest Gjest
Skrevet

Er jo INGENTING galt med kjøttdeigen til Gilde.

jeg sverger til Gilde uansett e-colli eller ei.

De har jo dessuten funnet hvor bakterien kom i fra, nemlig fra Sau!!

Og de lager jo ikke sauekjøttdeig.. :ler:

Uansett når maten stekes godt, og ikke legges tilbake på tallerk/skjærefjøl hvor det har liggi rått kjøtt så er det ingen fare!!!

Og det er ingen voksne som har blitt syke heller ;)

Gjest Piper
Skrevet

Det første man børe gjøre når man er så hysterisk, er å ta rede på fakta.

Skrevet

Det er faktisk en voksen mann som har blitt smittet av e.colibakterien..

Gjest Elfrida
Skrevet (endret)

Ja, den vanlige e.coli-varianten, også kjent som 'hamburgerbakterien' gjør voksne folk sjuke. Men vanligvis gir ikke e.coli nyresvikt hos voksne, man får en skikkelig 'magesjau'.

Endring: Dette ble uklart. Slik jeg har forstått det blir både voksne og barn syke av e-coli-bakterier. Noen tåler det, andre blir syke. Det som er spesielt med denne varianten av e.coli er at noen barn har fått problemer med nyrene, noe som ikke er vanlig for de vanligste variantene av e.coli.

Uansett: stek kjøttdeigen skikkelig, og du blir ikke smittet av hverken den ene eller andre typen e.coli.

Endret av Elfrida
Skrevet

Var det ikke fårepølse eller noe som var skyldneren?

Selv har jeg spist kjøttdeig hele denne kjøttdeigskrekk perioden. Stek kjøttet godt nok som nevnt før her så er det ikke noe problem uansett.

Gjest Gjest
Skrevet

Les førstesida på VG (jeg kan ikke lage linker... :tristbla: )

Gildekjøttdeigen er frikjent. Tenk, det har aldri vært e-coli i kjøttdeig i det hele tatt!! Og alt det hysteriet som har vært.... :overrasket: Håper Gilde får tilbake kundene sine igjen. Det fortjener de virkelig!!

Skrevet

De får ikke tilbake meg.

Men det er fordi de aldri har mistet meg. Og jeg har aldri vært hysterisk, og aldri vært helt overbevist om at det var kjøttdeigen det kom fra heller.

Men ja, jeg håper de som absolutt slutta å spise kjøttdeig (enda det aldri var nødvendig, og det var bare kjøttdeig fra en spesiell datoperiode med en spsiell kode som ble indradd...) vil begynne igjen. BAre huske å alltid, nå som før, steke den skikkelig, og ikke blande redskaper til rått og stekt kjøtt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...