Gå til innhold

Løk og champinjong


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som vet hva slags næring det er i gul løk og champinjong? Eller noe sted jeg kan finne det ut...

(Mulig jeg legger dette emnet feil men... :sjenert: )

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Fersk champignon per 100 g:

4,1 g protein, 0,3 g fett, 2 g fiber,93,6 g vann, 8 mg natrium, 390 mg kalium, 10 mg calcium, 120 mg fosfor, 13 mg magnesium, 1,1 mg jern, 2 µg A, 0,1 mg E, 0,10 mg B1, 0,45 mg B2, 4,7 mg niacin, 0,06 mg B6, 4 mg C, 1,94 µg D, 14 µg K, 16 µg biotin, 2,1 µg pantothensyre, 25 µg folat

er i følge ei kokebok jeg har, en god kilde til riboflavin (dvs. B2), niacin, kalium og jern

Løk, per 100 g:

1,3 g protein, 0,3 g fett, 1,8 g fiber, 88 g vann, 3 mg natrium, 162 mg kalium, 31 mg kalsium, 33 mg fosfor, 11 mg magnesium, 0,3 mg jern, 1 µg A, 0,1 mg E, 0,03 mg B1, 0,03 mg B2, 0,2 mg niacin,

0,13 mg B6, 10 mg C, 3,5 µg biotin, 7 µg folat

Tenk på at ikke alle egenskaper er med her. Ta en titt på

http://www.frukt.no/Article.aspx?artid=617...id=3073&mnu3id=

og

http://www.frukt.no/Article.aspx?artid=856...073&mnu3id=3145

Skrevet

Hjertelig takk for godt svar! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...