Gå til innhold

Utløpsdato ribbe


Fremhevede innlegg

Skrevet

Hvorfor selger de fersk ribbe med utløpsdato 23.12??

 

Ja, vet jeg kan fryse ned, men da er vel poenget med fersk ribbe borte.

Anonymkode: d04fd...5b2

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Fordi folk spiser utrolig mye ribbe før jul.

Anonymkode: 56044...936

  • Liker 3
Skrevet

Fordi kjøttvarer produseres jevnlig? Fordi ribbe kan spises året rundt? Vi spiste fersk ribbe for 2-3 uker siden (datovare). 

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (25 minutter siden):

Hvorfor selger de fersk ribbe med utløpsdato 23.12??

 

Ja, vet jeg kan fryse ned, men da er vel poenget med fersk ribbe borte.

Anonymkode: d04fd...5b2

Skjønner nesten ikke spørsmålet. Spis den før julaften da vel🤣

Anonymkode: d1d63...e2f

  • Liker 1
Skrevet

Fordi det er ferskvare, og har en utløpsdato 😅

Anonymkode: 6cdc7...558

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Skrevet

Jeg kjøpte en ribbe i stekepose som går ut 22.12, er det trygt å legge den i kjøleskap for tining 23 og steke den 24?

Anonymkode: 73847...8c9

Skrevet

Vi kjøpte ribba i november, vi. Fersk fra den lokale slakteren. La den straks ned i noen kilo salt slik de gjorde for å få kjøtt til å holde seg før fryseboksen ble oppfunnet. Nå gjør vi det ikke lenger for holdbarheten, men for den spesielle smaken det gir.

Ellers er det som flere skriver, mange som spiser ribbe før julaften også. Jeg har spist ribbe tre ganger allerede i ulike julelunsjer/julemiddager i forbindelse med juleavslutninger i diverse styrer og virksomheter.

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Jeg kjøpte en ribbe i stekepose som går ut 22.12, er det trygt å legge den i kjøleskap for tining 23 og steke den 24?

Anonymkode: 73847...8c9

Det går sikkert fint når den er fryst. Noen dager fra eller til spiller ingen rolle på frysevare.

Skrevet

Fordi folk spiser kjøtt utenom jul? 😂 en kollega av meg har sldri sett på ribbe som julemat, så hu kan like gjerne steke ribbe midt på sommeren. 

Anonymkode: 5b0ce...719

Skrevet

Men  ribbe er jo julemat, spiser en julemat før jul? Det virker jo råflott

Anonymkode: d04fd...5b2

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg kjøpte en ribbe i stekepose som går ut 22.12, er det trygt å legge den i kjøleskap for tining 23 og steke den 24?

Anonymkode: 73847...8c9

Om du har fryst den gjelder jo ikke utløpsdatoen lenger.. 

Anonymkode: 6cdc7...558

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Men  ribbe er jo julemat, spiser en julemat før jul? Det virker jo råflott

Anonymkode: d04fd...5b2

Ribbekjøtt er billigmat. Og god mat - et av de mest anvendlige stykningsdelene av svin. Det er særlig mye brukt i Asia. 

Vi lager asiatisk ribbe med slaw, vi bruker langtidsstekt ribbe i bao buns, i ramensuppe, taco og kebabs. Vi har ribbeskiver på grillen eller smoker en hel tynnribbe om sommeren. Lager som regel også porchetta (italiensk ribberull) i løpet av våren en gang. Og i julen lager vi innimellom en klassisk ribbemiddag også før jul en gang, men varierer tilbehøret - lager gjerne en variant som er nærmere klassisk dansk ribbenstek, selv om vi bruker tynnribbe.

Anonymkode: 6cdc7...558

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (47 minutter siden):

Men  ribbe er jo julemat, spiser en julemat før jul? Det virker jo råflott

Anonymkode: d04fd...5b2

Ribbe er det billigste stykket kjøtt på grisen
Ribbe er fantastisk saftig pga mye fett, og smaksrikt siden fett bærer smak.

Er bare i Norge at ribbe er julemat.
Ribbe og buklist (ribbestek) er hverdagsmat i store deler av verden.

Min personlige favoritt Inihaw na Liempo kommer fra Ribe (eller spesifikt Buklist som er den delen av ribba uten ben)

Grillskivene du kjøper om sommeren er ribbe, bare kuttet opp i mindre biter.
Bacon lages av buklist (igjen en del av ribba)
Porchetta er allerede nevnt.
Riblets (ca 20 000 oppkrifter fra hele asia)

Selv hamstrer fersk ribbe/ribbestek/buklist som jeg posjonerer opp og fryser.
Da får jeg kjøttet til en brøkdel av prisen jeg må betale ellers om året. (elsker vakumpakkern min)

Men seriøst. nå ble jeg sulten.
Tror jeg skal steke noen skiver marinert ribbe (ja har dem ferdig skivet marinert i frysern)
 

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Om du har fryst den gjelder jo ikke utløpsdatoen lenger.. 

Anonymkode: 6cdc7...558

Ok så det går bra å steke den 24 og evt varme opp igjen 25 også? Jeg er litt småhysterisk, jeg vet.. 

Anonymkode: 73847...8c9

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Men  ribbe er jo julemat, spiser en julemat før jul? Det virker jo råflott

Anonymkode: d04fd...5b2

Ribbe er ikke julemat for alle.

Det er andre måter å tilberede ribbe enn den tradisjonelle juleribbe-måten.

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Men  ribbe er jo julemat, spiser en julemat før jul? Det virker jo råflott

Anonymkode: d04fd...5b2

 

Grønnsaksvaffel skrev (2 timer siden):

Ribbe er ikke julemat for alle.

Det er andre måter å tilberede ribbe enn den tradisjonelle juleribbe-måten.

Helt sant! Det er ikke så lenge siden jeg lagde ribbe med asiatisk glaze, veldig god gjestemat, jul eller ikke jul. 

  • Nyttig 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...